Kino Tapiolassa nähdään kolme suomalaista huippudokkaria, joita yhdistää sama teema – "Tärkeä aihe on jäänyt sotauutisten varjoon, mutta itse ongelma ei ole hävinnyt"

Espoo Ciné -elokuvafestivaali esittää elokuvia pitkin vuotta, vaikka itse festivaali on loppukesällä.

Parhaan dokumenttielokuvan Jussi-ehdokkaat nähdään lauantaina 26. maaliskuuta festivaalin kotiteatterissa Kino Tapiolassa (Mäntyviita 2).

– Sain idean esittää Jussi-ehdokasdokkarit Kino Tapiolassa ennen kaikkea siitä, että pandemian aikaan dokumenttielokuvia on ollut hyvin vaikeaa nähdä isolta kankaalta. Nyt yleisölle ja Jussi-äänestäjille tulee mahdollisuus nähdä kaikki kolme ehdokaselokuvaa varsinaisessa teatteriympäristössä, hiljattain Espoo Cinén toiminnanjohtajana aloittanut Laura Laaksonen sanoo tiedotteessa.

Kaikki kolme Jussi-ehdokaselokuvaa käsittelevät ihmisen vaikutusta ympäristöön.

– Tämä tärkeä aihe on jäänyt mediassa viime viikkoina ymmärrettävästi sotauutisten varjoon, mutta itse ongelma ei ole silti hävinnyt mihinkään. Siksi iloitsin, että juuri nämä dokkarit saivat ehdokkuuden ja pitävät tätä äärimmäisen tärkeää asiaa pinnalla, Laaksonen huomauttaa.

Jussi-ehdokkaat esitetään festivaaliluontoisesti peräkanaa.

Elokuvat ovat Anna Antsalon Meren tuomat, Tuija Halttusen Näin pilvet kuolevat sekä Rahul Jainin Invisible Demons – Tuhon merkit.

Meren tuomat alkaa kello 12, Näin pilvet kuolevat kello 13.30 ja Invisible Demons – Tuhon merkit – kello 15.15. Liput maksavat 11 euroa per elokuva.

Perinteinen Espoo Ciné -festivaali järjestetään tänä vuonna 29.8. – 4.9. Espoossa ja Helsingissä.

Espoo Cinén järjestämiä Doc Lounge -erikoisnäytöksiä järjestetään ennen varsinaista festivaalin alkua ja niistä tiedotetaan erikseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut