Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi kakkapussit pursuavat nyt roskiksista kävelyteille Espoossa? – Taustalla on jäätävä syy

Poikkeukselliset talvisäät ovat aiheuttaneet ikävän ilmiön julkisten roska-astioiden ympäristöön Espoossa.

Muutamat Länsiväylän lukijat ovat kummastelleet, miksi kaupungin työntekijät eivät tyhjennä roskiksia, joista pursuaa koirankakkapusseja ja muutakin roskaa maahan.

Yhtenä syynä on roskisten ympäristön jäätyminen, sanoo vihertuotantopäällikkö Anne Mannermaa Espoon kaupungilta.

– Tämä talvi on ollut hyvin poikkeuksellinen. (Monien) roskisten ympärille on muodostunut paksua jäätä, jota voi olla viisi tai jopa 15 senttiä. Sivusta aukeavia roskiksia on siksi vaikea avata tyhjennystä varten.

– Voisimme hakata jäätä rautakangilla, mutta se ei ole kovin mielekästä. Toisaalta emme halua levittää alueille myöskään jäätä sulattavaa suolaa koirien takia, Mannermaa sanoo.

Mannermaan mukaan katukunnossapidon työvoimaa on verottanut viime viikkoina useat koronatartunnat. Aiemmin talvella työntekijöitä siirrettiin myös hoitamaan poikkeuksellisen isoksi urakaksi muodostunutta lumenpoistoa.

– Näilläkin syillä on voinut olla vaikutusta. Pyrimme totta kai tyhjentämään roskiksia ajoissa, Mannermaa vakuuttaa.

Espoolla on noin 4 000 julkista roskista eri puolilla kaupunkia.

Mannermaa toivoo, että koiranomistajat eivät jättäisi kakkapusseja roskikseen, jos näkevät, että roskis on jo täysi.

– Usein voi löytää tyhjän roska-astian, jos venyttää koiranulkoilutuslenkkiä hieman kauemmas, Mannermaa muistuttaa.

Espoolaiset taloyhtiöt ja omakotiasujat voivat myös kantaa kortensa kekoon yhteisen asuinympäristön viihtyvyyden parantamiseksi.

Kaupungilta voi hakea koirankakkaroskis-tarroja, jotka kiinnitetään omaan roska-astiaan ja jotka viestittävät koiranomistajille, että kakkapussin voi heittää kyseiseen roskakoriin.

Tarroja voi hakea Espoon kaupungin asiointipisteistä Isosta Omenasta, Ainoasta, Sellon kirjastosta, Espoontorilta, Kalajärven Ruskatalosta tai kaupunkitekniikan asiakaspalvelusta Otaniemestä.

Asiakaspalvelua voi myös pyytää postittamaan tarran kotiin lähettämällä viestin kaupunkitekniikan palautepalveluun .