Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iso investointi Kirkkonummelle: Prysmian laajentaa ja lisää jopa 120 työpaikkaa

Italialainen kaapelinvalmistaja Prysmian tekee ison investoinnin Kirkkonummen tehtaalleen. Sen odotetaan tuovan parissa vuodessa 100–120 uutta työpaikkaa.

Prysmian valmistaa Pikkalassa sähkökaapeleita, joiden tuotantoa on nyt päätetty kasvattaa Kirkkonummella.

Investointi mahdollistaa tuotannon nostamisen siten, että Pikkalan tuotantolaitoksessa voidaan vuodessa tehdä 400 kilometriä enemmän kaapelia kuin nykyisin.

Tehtaalta on viety erityisesti merikaapeleita ympäri maailmaa. Muun muassa tuulivoiman ja ylipäätään uusiutuvan energiatuotannon rakentaminen on lisännyt suurjännitekaapeleiden kysyntää.

Investoinnin arvo on Prysmianin mukaan 100 miljoonaa euroa.

Tehtaan laajennustyöt on tarkoitus aloittaa alkavaan kesään mennessä.

− Pohjois-Eurooppa on energiamurroksen ja hiilineutraaliuden edelläkävijöitä maailmassa, ja on hienoa olla mukana uusiutuvien energiavarojen vapauttamisessa alueen yhteiskuntien käyttöön, sanoo Prysmian Group Finlandin maajohtaja Ferdinando Quartuccio.

Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio kiittelee yhtiötä siitä, että investointi tehdään juuri Pikkalaan.

– On ilahduttavaa, että Kirkkonummi yritysympäristönä tarjoaa Prysmian Groupille sen kasvua ja kehittämistä mahdollistavat olosuhteet, Aarnio toteaa.

Prysmian konsernilla on yli 100 tehdasta 50 eri maassa. Suomessa yhtiöllä on tehdas Kirkkonummella ja Oulussa.

Prysmian on investoinut Kirkkonummelle useaan otteeseen. Runsaat seitsemän vuotta sitten kerrottiin 40 miljoonan euron investoinnista.