Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 800 hakenut turvapaikkaa tai väliaikaista suojelua Länsi-Uudellamaalla – poliisilta tuli nyt toive ryhmille

Länsi-Uudenmaan poliisille on jätetty maaliskuussa yli 800 turvapaikka- tai tilapäisen suojelun hakemusta. Poliisi kertoo, että suurin osa hakijoista on aikuisia naisia sekä alle 18-vuotiaita lapsia.

Taustalla on Ukrainan sota, jota pakenevat ihmiset hakevat usein tilapäistä suojelua.

Poliisin mukaan pääosa ukrainalaisista on saapunut paikalle yksin, oman perheen tai pienen ryhmän kesken. Lisäksi poliisiasemille on tuotu yksittäisiä isompia ryhmiä esimerkiksi bussilla.

Länsi-Uudellamaalla palvelut on keskitetty tehokkuuden takaamiseksi Espoon pääpoliisiasemalle sekä Lohjan ja Raaseporin poliisiasemille.

− Jotta voimme palvella isommallakin porukalla saapuvia henkilöitä mahdollisimman hyvin, arvostaisimme, että ryhmää kuljettava tai muutoin sen kanssa tekemisissä oleva taho ilmoittaisi saapumisesta vähintään muutamaa arkipäivää aiemmin. Ulkomaalaisyksikköömme voi olla yhteydessä poliisin puhelinvaihteen kautta, ylikomisario Aapo Isoaho sanoo tiedotteessa.

Poliisissa on tehty useita erilaisia järjestelyjä, kuten muutoksia työvuoroissa, jotta jonottamiseen ja hakemusten käsittelyyn käytettävä aika pysyisivät maltillisina. Pääosin asiakkaita onkin onnistuttu palvelemaan kohtuullisessa ajassa.

− Tähän asti asiakkaita on ollut poliisiasemillamme eniten arkisin ja nimenomaan aamuisin, Isoaho kertoo.

Länsiväylä kertoi viikonloppuna ukrainalaisia auttaneesta espoolaisesta Pekka Riihimäestä, joka haki äitejä ja lapsia turvaan Suomeen.

Lue myös: Ukrainaan vapaaehtoisapua vienyt Pekka Riihimäki ihmettelee yksityisen avun saamaa arvostelua – "Koko matkalla en nähnyt yhtään SPR:n tai Unicefin kylttiä"