Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin yliopisto ei joutunutkaan venäläisvastaisen bottihyökkäyksen kohteeksi: asialla olivatkin oikeat ukrainalaiset – "Kyseessä on edelleen informaatio-operaatio"

Helsingin yliopisto tiedotti aiemmin viikolla, että yliopiston sosiaalisen median tileille kohdistuu venäläisvastainen informaatiovaikuttamisen operaatio. Epäiltiin yleisesti, että asialla ovat ohjelmoidut botit.

Nyt yliopiston some-tiimin vetäjä Tomas Sjöblom kertoo Twitterissä, että asialla ovat olleet ainakin suurimmalta osin aidot, oikeat ukrainalaiset ihmiset.

– Toisin kuin ensin arvelimme, nyt paremman tiedon valossa kyseessä ei näytä olevan botit vaan manuaalisesti ylläpidetyt tilit, joista ainakin osa on oikeita ihmisiä, Sjöblom twiittaa.

Varsinaisesta tarkoitusperästä hän on edelleen samoilla linjoilla kuin aiemminkin.

– Kyseessä on edelleen informaatio-operaatio ja jonkinlainen vaikuttamisyritys spämmin avulla. Käytetyistä keinoista olemme nyt viisaampia. Edelleenkään ei ole mitään pitäviä todisteita siitä, kuka on sen takana ja mikä on sen tarkoitus, Sjöblom twiittaa.