Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukioon hakevien määrä nousi jälleen Espoossa – näille linjoille hurja tunku

Espoon suomenkielisiin lukioihin yhteishaussa hakeneiden määrä nousi viime vuodesta noin 4 prosentilla. Lukiopaikkaa haki nyt 2 353 hakijaa, kun viime vuonna hakijoita oli 2 260.

Lukumääräisesti eniten hakijoita, 532, oli Otaniemen lukioon.

Suurin kasvu ensisijaisten hakijoiden määrissä oli Espoon yhteislyseossa, jonka yleislinjalle haki ensisijaisesti 167 nuorta.

Myös lukioiden urheilulinjoille oli hakijoita merkittävästi aiempaa enemmän. Haukilahden lukion urheilulinjalla ensisijaisten hakijoiden määrä nousi 39,0 prosenttia ja Leppävaaran lukion urheilulinjalla 27,5 prosenttia.

Lukion aloituspaikkoja varattiin 66 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta. Espoon lukioiden aloituspaikkamäärää nostettiin viime vuodesta reilulla sadalla (102). Kauniaisten suomenkielisen lukion aloituspaikat ovat säilyneet ennallaan.

Aloituspaikkoja on lukuvuodelle 2022–2023 Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa 2079 ja Kauniaisissa 134.

Omniaan haki perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa tänä keväänä ensisijaisesti 1323 hakijaa ja yhteensä Omniaan tehtiin 7469 hakua. Hakijoita oli yhteensä 3653.

Määrällisesti eniten hakijoita oli liiketoiminnan, sähkö- ja automaatioalan, tieto- ja viestintätekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkintoihin.

Suhteessa aloituspaikkoihin media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon kuvallisen ilmaisun osaamisalalle, turvallisuusalan, elintarvikealan ja sähkö- ja automaatioalan perustutkintoihin haettiin eniten.

Yhteishaun ja muiden kevään hakujen tulokset julkistetaan valtakunnallisen aikataulun mukaan aikaisintaan 16. kesäkuuta 2022.