Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuvat: Tätä kaikkea tarjoaa Viking Glory – Kelluva kauppahalli, kansiravintola, "aikuisten päiväkoti"...

Maaliskuun alussa liikennöinnin aloittanut Viking Glory tuo ensimmäisenä aluksena Itämerelle todellista risteilylaivatunnelmaa.

Uusi Viking Glory -laiva tarjoaa slow cruisingia, rentoa matkustamista, joka houkuttelee istahtamaan jollekin laivan monista mainioista kohtaamispaikoista, herkuttelemaan upeissa ravintoloissa ja nauttimaan valoisista, korkeista tiloista ja suurista ikkunoista, jotka tuovat saaristoluonnon aivan lähelle.

Hämärät yökerhot ja ahtaat oleskelutilat loistavat poissaolollaan. Glory on todellinen uuden sukupolven ruotsinlaiva.

Viking Gloryn kohtaamispaikka, Keskustorin Café & Bar tuo mieleen maailman meriä seilaavat kansainväliset risteilyalukset. Tori houkuttelee istahtamaan jättimäisen screenin äärelle, nauttimaan pieniä ruoka-annoksia ja hyviä juomia ja kuuntelemaan elävää musiikkia. Tätä juttua tehdessämme torilla esiintyi Minna Lasanen Jazz Trio.

Vista Room on päivisin eläväinen ja valoisa koko perheen kohtaamispaikka. Iltapäivällä voi kokea bingokilpailun, ja myöhemmin illalla suositut artistit houkuttelevat matkustajat pyörähtelemään parketilla.

Laivan takakannella näköalaterassi Vista Deck palvelee aamusta yömyöhään.

Vista Roomista voi pujahtaa myös laivan salakapakkaan, joka on saanut nimensä salakuljettaja Algoth’ilta. Laivan henkilökunta kutsuu sitä ”aikuisten päiväkodiksi”, isojen ikkunoiden tuoman valoisuuden ansiosta.

– Ihanaa, kun pimeän yökerhon sijasta voimme juhlistaa risteilyä valoisassa tilassa, laivafani Helena Lylyharju kehaisee.

Viking Gloryn kannelle 11 avataan lähiaikoina Itämeren ensimmäinen ulkoilmaravintola, jossa voi ihailla merimaisemia ja viettää aikaa alkukesästä myöhäiseen syksyyn. Viking Terrace on yhdistelmä ravintolaa ja kattobaaria.

− Viking Glory ilmentää visiotamme tulevaisuuden Itämeren-risteilijöistä. Siinä yhdistyvät ilmastoviisaat ratkaisut ja lyömätön saaristokokemus. Risteilyllä tulee voida istua kannella ja nauttia vaihtelevasta maisemasta saarineen ja luotoineen. Viking Terracella se on mahdollista koko kesäkauden ajan, säästä riippumatta. Lasituksen ja infrapunalämmityksen ansiosta se toimii suojaisana keitaana myös viileämmällä säällä, Viking Gloryn intendentti Stig Pernell kuvailee.

Laivalla on monia ravintoloita.

Rento, bistrotyylinen Kobba Restaurant and Bar tarjoaa aamuisin premium-aamiaisia ja päivällä merellisiä herkkuja, kuten äyriäisvadin, jolla on puolikkaan hummerin lisäksi merirapuja, sinisimpukoita, katkarapuja ja ostereita.

The Buffet -ravintolassa on tarjolla perinteinen seisova pöytä ja samassa tilassa voi herkutella myös burgereita, pihvejä, ja kalaa Mimmi's ravintolassa, joka on saanut nimensä naispuoliselta ammattilaismerimieheltä Wilhemina ”Mimmi” Widbomilta. Tämä kiersi Kap Hornin 1900-luvun alkupuolella kahdeksan kertaa.

Uudenlainen kohde on myös Market, Itämeren ensimmäinen kelluva kauppahalli, jossa on erilaisia herkkuja tarjoavia ruokakojuja, kuten Pizzaboden, Majas Kitchen, Nordic Farled Touch ja Bread and Greens.

Laivan ruokatuotteista vastaavat laivan keittiöpäälliköt Mikko Martikainen ja Oula Hänninen.

Kannella 11 sijaitsevalla Spa & Wellness -osastolla kylpyläkokemukseen kuuluvat myös hieronnat, hemmotteluhoidot, panoraamasauna, kaksi tavallista saunaa, höyrysauna, vilvoitteluun tarkoitettu lumiluola sekä kolme poreallasta.

Osastolla voi harrastaa myös virtuaalijoogaa erilaisten ohjelmien mukaan.