Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL:n hallitus hakee inspiraatiota ulkomaanmatkalta – kulut 1 000 euroa henkilöltä

HSL:n hallitus suunnittelee seminaarimatkaa Osloon. Aikeena on tutustua norjalaisen Ruter-joukkoliikenneorganisaation toimintaan sekä ajankohtaisiin teemoihin.

HSL:n toimitusjohtajan Mika Nykäsen on määrä esittää seminaarimatkan toteuttamista hallituksen kokouksessa ensi tiistaina. Arvion mukaan matkakulut ovat noin 1 000 euroa osallistujaa kohden. Kuluilla katetaan lennot, majoitus, päivärahat ja ruokailut.

Esityksen mukaan matkalle voivat osallistua HSL:n hallituksen jäsenet, läsnäolo-oikeuden omaavat varajäsenet sekä jäsenkuntien asiantuntijaedustajat. Seminaarimatka on 19.–21. toukokuuta.

HSL:n hallituksessa on 14 varsinaista jäsentä ja heillä on henkilökohtainen varajäsen.

Helsingillä on hallituksessa seitsemän varsinaista ja yhtä monta varajäsentä. Espoolla on kolme varsinaista jäsentä ja kaksi varaedustajaa, ja Vantaalla on kolme varsinaista ja yhtä monta varajäsentä.

Kirkkonummella on puolestaan yksi varsinainen jäsen, ja Keravalta ja Tuusulasta on hallituksessa varajäsen.

Hallituksen puheenjohtaja on Matias Pajula (kok.).

HSL:n tulos on kärsinyt suuresti koronapandemiasta. Vuoden 2020 tilinpäätös oli lähes 72 miljoonaa euroa alijäämäinen. Alijäämä oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin.

Oslon-matkan aikana hallitus aikoo hioa tulevaisuuden suunnitelmia strategia- ja talousseminaarissa. Samalla halutaan vahvistaa hallituksen jäsenten yhteistyötä.

Oslossa joukkoliikenteen ratkaisihin kuuluvat myös tietullit. Myös HSL on selvittänyt tietullien tapaisia tiemaksuja pääkaupunkiseudulle, mutta toistaiseksi ne eivät ole saaneet poliittista kannatusta.