Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autiota ja ränsistynyttä leirintäaluetta odottaa huima muutos Espoossa – yritys haluaa paikalle kansainväliset mitat täyttävää luksustelttailua, ravintolan ja hotellin

Vuodesta 2019 tyhjillään seissyttä Oittaan leirintäaluetta odottaa iso kasvojen kohotus, jos yksityisen Jotuca Oy:n suunnitelmat toteutuvat.

Yhtiö haluaa vuokrata leirintäalueen Espoon kaupungilta 25 vuodeksi ja kehittää siitä kansainväliset mitat täyttävän luksustelttailun ja kestävän matkailun kohteen.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee asiaa kokouksessaan ensi maanantaina.

Espoon kaupungin tiedotteessa arvioidaan, että pitkä sopimus Jotucan kanssa tukisi Oittaan kehittämistä.

Yhtiö haluaa tehdä Oittaasta glamping-kohteen, joka houkuttelisi kävijöitä myös ulkomailta. Glamping tulee englannin kielen sanoista "glamorous camping" ja suomentuu luksustelttailuksi.

Glampingilla tarkoitetaan kaikilla mukavuuksilla varustettuja telttoja ja niihin liittyviä korkeatasoisia palveluita.

Vuokrattava alue on noin kahdeksan hehtaaria. Alueella sijaitsee tällä hetkellä vastaanottorakennus, kaksi huoltorakennusta sekä 29 hirsirakenteista mökkiä.

Lisäksi alueella on hirsirakenteinen sauna ja jätetila. Osa rakennuksista on päässyt rapistumaan huonoon kuntoon.

Vuokralaisella olisi oikeus purkaa huonokuntoisia tai toimintaan sopimattomia rakennuksia.

Jotucan suunnitelmissa on rakentaa alueelle kahdessa vaiheessa 20 ympärivuotisessa käytössä olevaa glamping-majoitusyksikköä, joista ensimmäisen tulisivat tiedotteen mukaan käyttöön "niin pian kuin mahdollista".

Huonokuntoisten mökkien rakenteita hyödynnettäisiin mahdollisesti glamping-telttojen toteutukseen.

Vaunupaikoista osan käyttötarkoitusta on tarkoitus muuttaa: niille rakennettaisiin puinen terassi sekä sen päälle kesäkauden majoituksen mahdollistavia kellotelttoja, joihin tulisi parivuode ja sähköt.

– Yritys pyrkii hyödyntämään ja kierrättämään mahdollisimman paljon olemassa olevaa. Se pyrkii mahdollisimman vähäpäästöisiin tai hiilineutraaleihin vaihtoehtoihin toteutuksessa, kaupungin tiedote kuvailee.

Viiden vuoden sisällä yhtiö lupaa rakentaa alueelle myös uuden huolto- ja hotellirakennuksen sekä juhla-, oleskelu- ja ravintolatilan.

Jotucalla aikaisempaa kokemusta Vihdissä sijaitsevan Salmen ulkoilualueen kehittämisestä. Se vastaa myös Espoon Nuuksiossa sijaitsevan luontokeskus Haltian kaupallisesta toiminnasta, asiakaspalvelusta ja retkeilyneuvonnasta.

Espoo haki uutta toimijaa Oittaan leirintäalueelle ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä käyttäen syksyllä 2021. Hakemuksia tuli kaikkiaan kahdeksan.