Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leppävaaran keskustasuunnitelmat menivät uusiksi, mutta Sello haluaa edelleen laajentaa bussiterminaalin päälle

Kauppakeskus Sello kaavailee edelleen laajennusta, joka ulottuisi Leppävaaranaukion eli nykyisen bussiterminaalin päälle ja Linnatullinkadun pohjoispuolelle.

Linnatullinkadun pohjoispuolelle kauppakeskus rakentaisi pysäköintitalon. Bussiterminaalin päälle tulisi liike- ja palvelutiloja. Yhteensä laajennus olisi noin 13 000 neliömetriä.

Sellon kauppakeskuksen nykyinen pinta-ala hotelli mukaan lukien on noin 100 000 neliötä.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee Sellon suunnitteluvarauksen jatkamista maanantaina.

Laajennus on ollut vireillä pitkään, sillä ensimmäisen kerran kauppakeskus haki suunnitteluvarausta vuonna 2015.

Lue myös:

Sello kaavailee edelleen laajennusta bussiterminaalin päälle: "Kauppakeskukset pitävät pintansa tulevaisuudessakin"

Kauppakeskuksen toimittaman suunnitteluvaraushakemuksen mukaan Linnatullinkadulle tulisi noin 300 autopaikan pysäköintirakennus. Se liittyisi Leppävaaranaukion päälle toteutettavaan liike- ja palvelurakennukseen, joka puolestaan yhdistyisi kauppakeskuksen nykyisiin osiin.

Liike- ja palvelutiloista olisi yhteys rata-alueelle sekä Turuntien pohjoispuolelle ja etelään Ratsusolaan. Tämä mahdollistaisi hakemuksen mukaan myös Viaporintorin kaupallisen kehittämisen.

Sellon tarkoituksena on myös luonnostella bussiterminaalin kehittämistä ja sen liittämistä tulevaan raidejokerin asemaan. Tavoitteena on myös varautua rata-alueen ylä- ja pohjoispuolisiin silta- tai kansirakenteisiin.

Sellon suunnitelmat ovat osa Leppävaaran keskustan laajempaa kehittämistä, johon on aiemmin sisältynyt myös radan pohjoispuolinen alue. Radan pohjoispuolen suunnittelu meni kuitenkin uusiksi viime keväänä, kun elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hylkäsi suunnitelmat.

Radan pohjoispuolelle oli määrä rakentaa asuin- ja toimistokortteli hotellitorneineen ja kaupunkiaukioineen.

Sello on sen jälkeen edistänyt keskustaa koskevaa asemakaavamuutosta oman aluevarauksensa osalta. Kauppakeskuksen tavoitteena on saada asemakaavamuutos hyväksyttyä tämän vuoden loppuun mennessä.

Radan pohjoispuolen alueelle on tarkoitus etsiä uutta konseptia ja toteuttajaa ideakilpailulla. Ideakilpailu voisi alustavan arvion mukaan käynnistyä tulevana kesänä. Kilpailun tehtävänannossa tullaan painottamaan radan ylittävää yhtenäistä kokonaisuutta, joka liittyisi luontevasti Sellon laajennuksen.

Lue myös:

"Tikkurilan mallin putki ei kelpaa” – Leppävaaran keskustan suunnitelmille tyrmäys, tilalle lähdetään työstämään "suurinta Suomessa rakennettavaa kaupunkikeskustaa"

Radan yli kulkeva silta voi jäädä toteutumatta, Sellon laajennus viivästyisi – viime hetken kiista uhkaa Leppävaaran keskustan uudistamista – "Lässähtää kuin korttitalo"

Espoossa on suunniteltu kahdeksan vuotta Leppävaaran keskustan mittavaa uudistamista, nyt hankkeesta leimahti riita puolueiden välille – "Katastrofi alueen kannalta"

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja suomii rajusti Leppävaaran keskustaa myllertäviä, vuosia valmisteltuja suunnitelmia – "Ei modernin houkuttelevan kaupunkikeskuksen tasoa"

Leppävaaran keskustaa ja asemaa odottaa iso myllerrys – kymmenien miljoonien hanke on askeleen lähempänä toteutumista

Leppävaaran vuosia valmistellun kaavan hintalappu arveluttaa Espoon päättäjiä – toistamiseen pöydälle lautakunnassa