Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moottoritien varrelle kaavaillaan uutta liiketoimintaa – Tolsanportissa olisi myymälöitä, bensa-asema ja veneilyyn liittyviä palveluita

Kirkkonummen Tolsassa on ideoitu moottoritien molemmin puolin uutta liiketoiminta-aluetta, johon voisi sijoittua esimerkiksi veneilyyn, asumiseen ja autoiluun liittyviä palveluita.

Nykyisin rakentamatonta aluetta on Tolsan kohdalla noin 13 hehtaaria, joka on lähes kokonaan yksityisessä omistuksessa. Kunta omistaa alueesta vajaan hehtaari.

Kolme maanomistajaa on lähestynyt Kirkkonummen kuntaa ja esittänyt alueen kaavoituksen aloittamista.

Tässä vaiheessa on vasta ideoitu, mitä uusi Tolsanportti voisi olla.

Moottoritien pohjoispuolella toimitilat voisivat olla tarvikekauppaa kuten esimeriksi kodintarvikemyynti, automyynti ja pienkonemyynti. Myös polttoaineasema voisi toimia alueella.

Loput tiloista olisivat pienempien yrityksien varastointi- ja työtiloina.

Tien eteläpuoli koostuisi pääosin isompien yrityksien tiloista kuten veneiden talvisäilytyksestä, autopesulasta sekä rakennus-, saneeraus- ja pienteollisuustoiminnoista.

Myös eteläpuolella voisi olla jonkin verran myyntitilaa kuten vene- ja rakennustarvikemyyntiä.

Eteläpuolelle sopisi maanomistajien mielestä myös veneiden talvisäilytystä. Kyse olisi trailereilla kuljetettavista alle 3 000 kiloa painavista veneistä.

Kunta on neuvotellut maanomistajien kanssa kaavoituksen käynnistämisestä. Kunnanhallitus käsittelee ehdotusta ensi maanantaina.

Moottoritien eteläpuolella on käynnissä lisäksi huottavasti laajemma alueen kaavoitustyö.