Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalainen laulajalegenda, 80, tekee viimeisen roolinsa Jeesuksena – "Jospa nyt olisi viimeisen aika"

Suomalaisen oopperamusiikin eläviin legendoihin lukeutuva baritoni Jorma Hynninen esiintyy Jeesuksen roolissa Espoonlahden seurakunnan järjestämässä Matteus-passiossa 2. huhtikuuta.

Solisteina esityksessä laulavat sopraano Kaisa Ranta, altto Monica Groop, tenori Tommi Niskala ja basso Elja Puukko.

80-vuotias Hynninen halusi esittää itselleen rakkaan roolin vielä kerran.

– Jäähyväiskonsertteja on ollut jo lähemmäs kymmenen, mutta jospa nyt olisi viimeisen aika. Passiot ovat aina olleet minulle tärkeitä ja erityisesti Matteus-passio. Se on minulle hyvin henkilökohtainen ja tunteikas rooli, Hynninen kertoo tiedotteessa.

Hynninen on esiintynyt Matteus-passiossa lukuisia kertoja pitkän uransa aikana. Ensimmäisen kerran hän oli mukana vuonna 1974, Johanneksen kirkossa Helsingissä. Espoonlahden kirkossa Hynninen esiintyy kolmatta kertaa.

–Koen, että Matteus-passiossa Jeesuksen osan esittäminen on ollut urani tärkeimpiä ja merkittävimpiä rooleja, Hynninen taustoittaa.

Orkesterina passiossa soittaa Espoon Barokki ja kuorona laulaa Espoonlahden seurakunnan kamarikuoro Navichorus. Mukana on lisäksi lapsikuoro Candomini. Kapellimestarina esityksessä on Seppo Murto.

Konserttiin myydään lippuja ovelta tuntia ennen hintaan 30/20 euroa sekä ennakkoon Lippu.fi:n kautta.