Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Milloin Espooseen? – Pääkaupunkiseudulle tuli automaatti, joka antaa hyvityksen vanhasta älypuhelimesta

Pääkaupunkiseudulla on otettu käyttöön käytettyjen puhelimien automaatti. Puhelinautomaatille voi jättää vanhan älypuhelimen, saada siitä hyvityksen ja vaihtaa sen uudenveroiseksi huollettuun iPhone-puhelimeen.

Automaatille voi viedä myös rikkoutuneita puhelimia kierrätettäväksi.

Palvelun takana on kunnostettujen iPhone-puhelinten kauppaa käyvä suomalainen Swappie, ja automaatti löytyy Myyrmannin kauppakeskuksesta Vantaalta.

– Tällä hetkellä vain noin 20 prosenttia vanhoista puhelimista päätyy Suomessa kiertoon. Kuitenkin valtaosa älypuhelinten päästöistä (83 prosenttia) syntyy valmistuksesta, kuljetuksesta ja ensimmäisen vuoden käytöstä. Vaihtamalla kunnostettuun iPhoneen säästää sekä rahaa että luontoa, sanoo Swappie Suomen maajohtaja Minttu Rautiainen tiedotteessa.

Kolmeen kauppakeskukseen Vantaalle, Turkuun ja Tampereelle tuodut automaatit ovat tiedotteen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäiset puhelinautomaatit. Automaatit on avattu kuluttajille 10. maaliskuuta.

Automaatit on valmistanut israelilainen Cellomat, joka kehittää uusia keinoja älypuhelinten kiertotalouden edistämiseksi.

Automaatti tarkistaa heti vanhan puhelimen kunnon ja varmistaa tunnistuksen avulla, ettei laite ole varastettu.

Puhelimien oikeudellinen tila tarkistetaan kansainvälisestä tietokannasta ja mustalle listalle joutuneet puhelimet palautetaan heti.

Swappiella on liike Espoon Isossa Omenassa.