Vangit eivät mahdu enää vankilaan Etelä-Suomessa – Vantaan vankilan paikkamäärä liki 2-kertaistuu 345:een

Vantaan vankilaa laajennetaan. Vuoden 2025 alussa valmistuvaan laajennusosaan tulee 160 vankipaikkaa. Nykyisin Vantaan vankilassa on 185 paikkaa, joten vuoden 2025 alusta alkaen vankipaikkoja on 345.

Vankilan laajentamisella vastataan tutkintavankien määrän kasvuun. Tarkoituksena on keskittää tutkintavangit Etelä-Suomen alueella Vantaan vankilaan.

Tutkintavankien määrä on ollit merkittävässä kasvussa Etelä-Suomessa.

Syynä tähän on muun muassa FBI:n viime vuonna valmistunut Greenlight-huumeoperaatio, jonka myötä koko Suomessa vangittiin jopa sata epäiltyä.

– Lisäksi on ollut useampia törkeitä raiskausrikoksia. Korona-aikana on ollut useita törkeitä ryöstörikoksia, joissa huumevelkoja on menty perimään asuntoihin. Käräjäoikeus on pyrkinyt käsittelemään näitä tehokkaammin, sanoi käräjätuomari Petteri Plosila Helsingin käräjäoikeudesta äskettäin Etelä-Suomen Medialle.

Tutkintavankien määrän arvioidaan jatkavan yhä kasvua eteläisessä Suomessa väestömuutosten takia sekä lainsäädäntömuutosten vuoksi.

Lue myös: FBI-operaatio ja alaikäisten raaka väkivalta täytti vankilasellit – "Lisäksi on ollut useampia törkeitä raiskausrikoksia"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut