Miehen kotoa löytyi 229 kannabiskasvia, joista olisi saanut liki 6 kiloa marihuanaa – välttää vankilan

Vuonna 1979 syntynyt mies viljeli suurta määrää kannabiskasveja kotonaan vuoden 2018 alussa. Poliisi löysi miehen kotoa kaikkiaan 229 eri kokoista kasvia. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan niistä olisi saanut lähes 5,8 kiloa marihuanaa.

Lisäksi miehen kotoa löytyi 930 grammaa kannabislehtiä, 93,8 grammaa kannabisöljyä, 20 millilitraa kannabisöljyä, 39,8 grammaa rasvaista kannabisrouhetta ja tuhansia kannabiksen siemeniä.

Kotona oli viljelyyn tarvittavaa välineistöä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi raaseporilaisen miehen vuodeksi ehdolliseen vankeuteen huumausainerikoksesta 1.1.2018–28.3.2018. Koeaika päättyy 16.3.2024. Syyttäjä vaati tuomiota törkeästä huumausainerikoksesta ja väitti miehen kasvattaneen kannabista myös myyntiin.

Käräjäoikeus lievensi rikosnimikettä, koska uskoi miehen kasvattaneen kannabista kipujen lievittämiseen ja vain omaan käyttöön.

Vuonna 1979 syntynyt mies on kärsinyt syntymästään asti skolioosista ja selkäviasta, joka aiheuttaa jatkuvaa särkyä. Kipuja lievennettiin aiemmin opiaattilääkkeillä, mutta hän joutui luopumaan niistä haittavaikutusten takia. Mies sai reseptin lääkekannabiksen ostoon yhdestä apteekista Turussa.

Lääkekannabiksella ei ollut huumaavaa vaikutusta ja asiasta oli tehty merkintä hänen ajokorttiinsa. Se ei kuitenkaan riittänyt kipujen poistoon ja oli miehen mukaan kallista. Tämän takia mies ryhtyi kertomansa mukaan kasvattamaan kannabista kotona.

Oikeus muistutti, että miehen resepti lääkekannabikseen ei antanut hänelle mitään oikeutta kotikasvattamiseen. Oikeus kuitenkin uskoi, että suuresta määrästä huolimatta huume oli tarkoitettu vain omaan käyttöön.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut