Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apua tarvitaan myös kotimaassa – Leppävaaran Nupit kaakkoon -konsertti tukee lapsia ja nuoria

Nupit kaakkoon -livekonsertissa juhlitaan Leppävaaran kirkon 40-vuotiaita urkuja ja tuetaan samalla koronapandemiasta kärsineiden nuorten ja lasten mielenterveyttä Yhteisvastuukeräyksen kautta. Konsertti järjestetään sunnuntaina 3. huhtikuuta kello 17 Leppävaaran kirkossa.

Esiintyjinä ovat Outi Noponen ja Kullervo Latvanen (laulu), Sole Mustonen (oboe), Samuli Hyvärinen (sello), lauluyhtye Moodi ja Pauliina Hyry (urut). Konsertin juontaa Risto Nordell.

Pauliina Hyry esittää urkumusiikin klassikoita vuosikymmenten varrelta. Hyryn mukaan urut soivat tietysti täysillä, nupit kaakossa, mutta laulavat välillä myös lempeästi yhdessä laulajien, oboen ja sellon kanssa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen maksu Lahjoita mulle elämä -kohteeseen lasten ja nuorten mielenterveyden tukemiseksi Yhteisvastuukeräyksen kautta.

Esiintyjillä on vahva leppävaaralainen tausta. Hyry on konserttiurkuri ja kanttori, joka on viihtynyt virkasoittimensa, Leppävaaran kirkon urkujen ääressä jo 34 vuoden ajan.

Latvanen ja Noponen ovat Leppävaaran seurakunnan kanttoreita, Sole on Musiikkiopisto Juvenalian oboensoiton opettaja ja esiintyvä oboetaiteilija, Hyvärinen on sellonsoiton opettaja ja lauluyhtye Moodi on Leppävaaran seurakunnan uusin lauluyhtye, jota johtaa Kullervo Latvanen.

Nordell puolestaan on Yleisradion musiikki- ja kulttuuritoimittaja, jonka tunnetuin radio-ohjelma on Riston Valinta, jota hän on toimittanut Yle Radio 1:ssä vuodesta 2007.