Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tarkista HSY:n keräysauton pysähdyspaikan tiedot – Maanantaina alkavaan keräykseen kelpaavat kodin sähkölaitteet, metalliromu ja vaaralliset jätteet

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) keväinen keräysautokierros alkaa ensi maanantaina 4. huhtikuuta. Autoon voi viedä maksutta kodin vaaralliset jätteet, metalliromun ja sähkölaitteet, opastaa HSY tiedotteessaan.

Keräysauton pysähdyspaikan tiedot kannattaa tiedotteen mukaan tarkistaa, jos ne on aiemmin katsonut Helsingin seudun palvelukartasta. Siellä niistä on ollut virheellistä tietoa. Tiedot on hyvä tarkistaa päivitetystä karttaversiosta. HSY:n verkkosivujen hakukoneessa ja aikataululistoissa tiedot ovat olleet ajan tasalla alusta asti.

Tiedotteen mukaan keräysautoille tuodut metallijätteet, sähkölaitteet ja kodinkoneet kierrätetään uusien tuotteiden raaka-aineiksi. Vaarallinen jäte tehdään käsittelyssä vaarattomaksi mutta myös osa siitä voidaan kierrättää.

Keräysautot kiertävät yhdeksän viikon ajan ympäri pääkaupunkiseutua ja Kirkkonummea. Kierrokset alkavat tulevana maanantaina Helsingissä ja Espoossa. Sen jälkeen kierretään Kauniaisissa 25. huhtikuuta, Vantaalla 5. toukokuuta ja Kirkkonummella 31. toukokuuta alkaen.

HSY:n keräysautokierros jouduttiin perumaan kahtena edellisenä keväänä koronapandemian takia. Kierros voitiin toteuttaa edellisen kerran syksyllä 2020. Tuolloin palvelua hyödynsi 12 300 asukasta, jotka toivat kierrätettäväksi noin 200 000 kiloa jätteitä.

Kaikki keräysautojen 293 pysähdyspaikkaa, tarkat aikataulut ja kartta löytyvät HSY:n verkkosivuilta osoitteesta hsy.fi/keraysautot.

HSY:n autot kiertävät taas keräämässä metalliromua, sähkölaitteita ja vaarallista jätettä – Nämä kodin tavarat voi viedä maksutta