Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennen oli Mestarit areenalla ja nyt tulee taas Mestarit areenalla jossa kukaan Mestari ei ole sama Mestari – HS: Hector ja Pepe närkästyivät – "Temppu on vienyt multa puhekyvyn"

Kuluneen viikon suurimpia viihdeuutisia on ollut se, että Mestarit areenalla tekee paluun lavoille loppuvuoden aikana. Uutinen on tietysti se, että kukaan Mestari ei ole sama Mestari: nyt kiertue sisältää suosittuja laulajanaisia, Kaija Koon, Jenni Vartiaisen, Paula Vesalan ja Ellinooran.

Alkuperäinen Mestarit areenalla sisälsi Hectorin, Kirkan, Pave Maijasen ja Pepe Willbergin, ja miesten muodostama kiertue oli vuonna 1998 suurmenestys. Miesten yhteistä kiertuetta voi pitää jopa edelläkävijänä, jos ajatellaan suomalaisia areenaluokan keikkoja. Miehistä Kirka ja Pave Maijanen ovat jo edesmenneitä.

Helsingin Sanomat on haastatellut kahta elossa olevaa alkuperäistä Mestaria, jotka ovat tyrmistyneitä nimen käytöstä uudelleen. Niin Heikki "Hector" Harma kuin Pepe Willbergkin ovat kritisoineet ratkaisua.

– Tuo temppu on vienyt multa puhekyvyn. En osaa oikein edes sanoa mitään. Se on niin älytöntä, Pepe Willberg kommentoi Helsingin Sanomille.

Laillisesti asiassa ei ole menetelty väärin, koska Mestarit areenalla ei ole rekisteröity tavaramerkki. Patentti- ja rekisterihallituksen tavaramerkkitietokannasta löytyy tieto, että sen on yrittänyt rekisteröidä silloinen Mestarit areenalla -konserttisarjaa järjestänyt Eastway Sound & Lighting -yhtiö, mutta asia on jäänyt kesken.

Vastaaviin tilanteisiin on suomalaisen musiikin historiassa löytynyt toisenlaisiakin ratkaisuja. Esimerkiksi Yö-yhtye on rekisteröity tavaramerkki, jotka hallinnoi yhtyeen entinen rumpali Ari Toikka yhtiönsä kautta.