Verikokeet ja röntgenajat siirtyvät lakon takia – Espoo supistaa myös terveysasemilla annettavaa kiireetöntä hoitoa

Hoitajalakko on sulkenut suurimman osan laboratorio-, röntgen- ja kuvantamispalveluista eikä Espoo pysty lähettämään potilaita esimerkiksi verikokeisiin tai röntgeniin, Espoon kaupunki kertoo tiedotteessa.

Nämä palvelut tuottaa Espoolle Hus Diagnostiikkakeskus.

Asiakkaiden näytteenotto- ja kuvantamisaikoja on peruutettu, ja esimerkiksi kohdunkaulansyöpäseulonnat siirtyvät lakon jälkeiseen aikaan ilman erillistä viestiä asiakkaalle.

Varatut pitkäaikaissairauksien kontrollikäynnit terveysasemilla toteutetaan ilman laboratoriokäyntiä. Näytteet otetaan myöhemmin.

Hoitajalakolla on myös muita välillisiä vaikutuksia Espoon terveysasemien, Espoon sairaalan ja vanhusten palvelujen toimintaan.

Kaupunki on esimerkiksi vähentänyt terveysasemien ja Espoon sairaalan kiireettömän hoidon aikoja varautuessaan päivystyspotilaiden määrän lisääntymiseen.

Sairaaloiden yhteispäivystyksissä hoidetaan vain erittäin kiireellistä hoitoa vaativia potilaita. Myös terveysasemien päivystykseen toivotaan hakeuduttavan vain erittäin kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa.

Päivystysapu 116117:n takaisinsoittopalvelu ei toimi. Hus ohjeistaa hätätilanteessa hakeutumaan suoraan päivystykseen.

Espoon puhelinnumerot palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaisesti, mutta takaisinsoittoa voi joutua odottamaan jopa useita päiviä.

Hoitajajärjestöjen lakko alkoi 1. huhtikuuta. Lakko koskee Tehyn ja Superin jäseniä Husissa. Espoon kaupungin työntekijät eivät kuulu lakon piiriin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut