Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolaan valmistuu luksuskoteja, joista kallein maksaa 2 miljoonaa – Rakennuttaja kertoo yksityiskohdat: "Ajoluiskasta piti saada niin loiva, että halliin voi ajaa hyvin matalallakin urheiluautolla"

Henkilö: Jere Hanttu rakennuttaa luksuskoteja Espoon paraatipaikalle. Uudisrakentaminen on tuonut Tapiolaan myös nuoria, Hanttu sanoo.

Puretun Vesiputoustalon paikalle, yhteen Espoon halutuimmista sijainneista nousevan Feenixin matkaan on osunut mutkia, mutta nyt ollaan voiton puolella. Ensimmäinen tornitalo on harjakorkeudessa ja ylimmän 12. kerroksen huoneistojen terassiparvekkeilta avautuvat huikeat näkymät sekä merelle etelään että Otsolahden suuntaan.

Noin 70 prosenttia asunnoista on myyty.

– Olemme aikataulussa ja valmista on noin vuoden kuluttua. Seuraava askel on toisen tornitalon ennakkomarkkinointi, kertoo sijoittaja ja rakennuttaja Jere Hanttu.

Hantun perustama ja omistama Jealha Oy vastaa kokonaismyyntiarvoltaan noin 120 miljoonan euron hankkeesta. Jealhan palkkalistoilla on kolme täysaikaista/ja puoli työntekijää. Tapiolan muiden rakennuttajien, kuten YIT:n kaltaisten jättien seassa se on pieni tekijä.

Laadukkuus ja yksilöllisyys ovat Hantun mukaan ne tekijät, joilla Jealha kilpailee isojen seassa. Pieni tekijä ei voi optimoida kuluja paljousalennuksilla tai monistamalla suunnitelmia kohteesta toiseen. Niinpä Hanttu panostaa yksilöllisyyteen ja suunnitteluun.

Ennen uudistuksia Tapiola oli näivettymässä.”

– Jokainen kohde on alusta loppuun suunniteltu juuri sille paikalle. Esimerkiksi Feenixin on suunnitellut professori ja arkkitehti Antti-Matti Siikala, Hanttu kertoo.

Laatu näkyy Hantun mukaan monissa yksityiskohdissa. Pihalle ja aulaan tulee espoolaisen Björn Weckströmin taidetta, johon Hanttu ihastui vuosia sitten Retretin näyttelyssä. Kaavamääräysten puolesta tornitaloon olisi riittänyt yksi hissi, mutta Hanttu halusi toisen: lasiseinäisen maisemahissin, josta avautuvat näkymät länteen.

– Lasinen maisemahissi on jo itsessään kalliimpi kuin tavallinen hissi, ja jos lasketaan mukaan sisäänvedosta tuleva julkisivun lisäys ja asuinneliöiden menetys se on monin verroin kalliimpi, Hanttu mainitsee.

Selvää on, että asunnot ovat myyntihinnoiltaan arvokkaita. Feenixin kallein asunto, 170 neliön kattohuoneisto, maksoi noin 2 miljoonaa euroa.

Tässä asiakassegmentissä pienillä yksityiskohdilla on väliä ja toisinaan Hanttu käyttää niihin paljonkin aikaansa.

– Esimerkiksi pysäköintihalliin tein monia muutoksia. Muun muassa ajoluiskan laitoin suunnitteluvaiheessa aika montaa kertaa uusiksi. Siitä piti saada niin loiva, että halliin voi ajaa hyvin matalallakin urheiluautolla, Hanttu kertoo.

Pienen yrityksen hyvänä puolena Hanttu pitääkin juuri päätöksenteon helppoutta, kun kaikki on omissa käsissä. Ihan kaikkeen hänen mielenkiintonsa ei kuitenkaan ylety.

– Sisustuksen jätän kokonaan muiden ammattilaisten hoidettavaksi. En ole lainkaan kiinnostunut siitä ja jätän sen kotonakin suosiolla vaimolle, hän naurahtaa.

Hanttu asuu Helsingissä ja valtaosa Jealhan aiemmista uudiskohteistakin on sijainnut siellä. Tapiolaan hänet houkutteli hyvä sijainti ja arkkitehtuuriltaan arvokkaan alueen maine.

– Se rohkaisi. Tiesin, että tästä halutaan ostaa laadukkaita asuntoja, Hanttu sanoo.

Tapiola oli Hantulle tuttu Teknillisessä korkeakoulun opiskeluajoilta, jolloin hän asui monta vuotta Harjuviidassa. Nyt perheen kolmesta lapsesta kaksi opiskelee Aalto-yliopistossa ja asuu Tapiolassa.

Hanttu sanookin, että uudisrakentamisen myötä nuoret ovat löytäneet Tapiolan uudelleen.

– Valtaosa Feenixin asunnoista on isompia ja niihin on muuttamassa myös lapsiperheitä.

Yksi Feenixin asiakasryhmä ovat Keilaniemen yrityksissä työskentelevät. Myös Westendin ja Haukilahden pientaloista muuttavia seniori-ikäisiä on paljon.

Uutta Tapiolaa on kritisoitu puutarhakaupungin periaatteiden unohtamisesta ja liian tiiviistä rakentamisesta.

Hanttu ei näe asiaa näin.

– Kyllä tänne jää puutarhakaupunkia edelleen. Ennen uudistuksia Tapiola oli näivettymässä. Jotta palvelut pysyvät, tarvitaan tietty määrä maksukykyisiä asukkaita, hän huomauttaa.

Feenix on Hantun kolmas kohde Espoossa. Lisääkin voi tulla. Yksi mahdollinen kohde on Kiviruukin kehittyvällä alueella. Hanttu omistaa siellä liikekiinteistön paikalla, jota Espoo on kaavoittamassa asumiseen.

– Kalleimmat ja halutuimmat osoitteet voivat mahdollisesti kiinnostaa, hän sanoo.