Mies hämmästyi saatuaan sakot suositulla parkkialueella Espoossa – osaisitko pysäköidä oikein tämän liikennemerkin kohdalla?

Aalto-yliopiston päärakennuksen Dipolin parkkialue aiheuttaa hämmennystä autoilijoille Otaniemessä.

Länsiväylän toimitukseen yhteyttä ottanut lukija ihmettelee, miksi hänelle kirjoitettiin paikalta parkkisakko. Mies kertoo pysäköineensä alueelle viikonloppuna ja tulkinneensa, ettei parkkipaikalla tarvitse käyttää silloin pysäköintikiekkoa.

Miehen mukaan pysäköinnistä kertova liikennemerkki rajoittaisi vain arkipäivien pysäköintiä. Myös muutama muu autoilija sai miehen mukaan sakon.

Länsiväylä selvitteli asiaa Espoon kaupungin lakimieheltä Petteri Aumalalta, jonka mukaan alueen pysäköinnissä on oltava tarkkana.

– Dipolin pysäköintipaikalla on useita erilaisia rajoituksia. Luolamiehentien puoleisella sivustalla on 4 tunnin pysäköinti, josta on kertova lisäkilpi, Aumala selvittää.

Oheisessa kuvassa näkyvä liikennemerkki kertoo, että yhtenäinen pysäköintiaika on 20 tuntia. Merkintä ei erottele arkipäiviä viikonlopusta. Pysäköintiaika on voimassa aina, sanoo Aumala.

– Mikäli tässä pysäköintiin liittyen jotain (tarkemmin) rajoitettaisiin, olisi siitä sulkumerkinnät punaisella, Aumala täsmentää.

Osansa lukijan ihmettelystä saa myös pysäköinninvalvonnan organisointi.

Espoossa on jaettu valvontaa koskevat alueet, ja osa valvonnasta on ulkoistettu. Dipolin pysäköintialue kuuluu kuitenkin Espoon kaupungille.

Lukija mainitsee viestissään Helgapark-yrityksen, joka ei ole Aumalan mukaan pysäköintiä- ja sen valvontaa suorittava yritys, vaan sähköinen asiointipalvelu.

Aumala sanoo, että tämä on aiheuttanut sekaannusta aiemminkin.

– Jostain syystä näkymä, tai jokin muu syy antaa tällaisen vaikutelman, Aumala kummastelee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut