Kiekko-Espoon keskushyökkääjä lupaa: "Kaikki peliin lauantaina"

Kiekko-Espoon U-18 -joukkueen kevät on edennyt pelisuunnitelmien mukaan. Joukkue on raivannut tiensä finaaleihin asti. Vastaan on asettunut Helsingin Jokerit. Helsinkiläiset veivät tasaisen finaalien avausosan nimiinsä 4–3.

Kiekko-Espoon keskushyökkääjä Heikki Ruohonen kertoo, että joukkueessa vallitsee hyvä, mutta keskittynyt henki.

– Lauantain peliin lähdetään ”kaikki peliin” mentaliteetilla. Tilanne on hyvin joukkueen tiedossa, mutta tasavahva joukkueemme on valmis, Ruohonen lupaa.

Kärkiketjuissa vastuuta saava 15-vuotias nuorukainen kääntää puheen itsestään poispäin – mielellään joukkueeseen. Pudotuspeleissä tähän mennessä tehot 1+4 nakuttanut hyökkääjä kertookin, ettei joukkueen menestys ole tullut yllätyksenä kenellekään joukkueen sisällä.

– Käytännössä siellä on joka ketjussa pelaajia, jotka voivat ratkaista yksittäisen pelin. Töitä on tehty kovasti, jotta on päästy tähän pisteeseen. Tärkeintä minulle on, että joukkue voittaa, hän kiteyttää.

Kuluneella kaudella vastuuta on tullut myös kaukalon ulkopuolella. Siitä kertoo pelipaidassa ”A” tunnus, ja kuuluminen kapteenistoon. Espoolaisen juniorikiekon kasvatti on nuoresta pitäen pelannut vanhemmassa ikäluokassa, joka on tarjonnut kilpailullisesti kovan, mutta kehittävän haasteen.

Ruohonen valottaa omia rutiinejaan päivinä, jolloin on ottelu. Pelipäivään kuuluvat toistuvat asiat, joiden järjestys pysyy samana.

– Ei ole merkitystä, mikä peli on kyseessä. Teen tismalleen samanlaiset alkulämmittelyt. Hetkeksi nuorukainen vakavoituu, mutta toteaa nauraen, että välipalakeksi yhdistettynä mandariiniin on pelipäivien välipala numero yksi.

Finaalisarja pelataan paras kolmesta -systeemillä. Mestaruus on katkolla lauantaina 9. huhtikuuta Jokereille Espoon Ilmatar areenalla. Mahdollinen kolmas finaali pelataan sunnuntaina.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut