Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennuste: Näin käy asuntojen hinnoille Espoon naapurissa

Asuntojen paikoin rivakka hinnannousu on taittumassa Ukrainan sodasta johtuvan epävarmuuden vuoksi, ennustaa Kiinteistömaailma.

Valtakunnallisesti seuraavalle 12 kuukaudelle ennustetaan Kiinteistömaailman barometrissa 1,5 prosentin kallistumista asuntohintoihin, kun taas vuosi taaksepäin nousua on ollut 4,4 prosenttia.

Barometristä on tarkasteltu myös Espoon naapurikunnan Kirkkonummen tilannetta asuntokaupoissa.

Kirkkonummen uusi ennuste seuraavalle 12 kuukauden jaksolle on +1,6 prosenttia.

Toteuma asuntokauppojen hinnoissa viimeisen vuoden aikana on Kirkkonummella sama kuin koko maassa keskimäärin eli + 4,4 prosenttia.

Kirkkonummella eniten arvoaan ovat nostaneet Espoon rajan lähettyvillä olevat postinumeroalueet.

Sundsbergissa hinnannousua on ollut 5,7 prosenttia ja Sarvvikissa 5,1.

Parhaat ennusteet hintojen kehityksessä (yli 2 %) saavat saavat Sundsbergin lisäksi Porkkala, Jorvas ja Luoma.

Heikommat odotukset hinnankehityksessä on keskustan alueella (+1,4) ja Gesterbyssä (+0,9).

Kirkkonummella halutaan asua väljemmin jatkossakin ja parhaat ennusteet saavat erillis-, omakoti- ja rivitalot, Kiinteistömaailman barometri ennustaa.

Pienimmissä kerrostaloasunnoissa kasvu tulee hidastumaan eniten, mutta hyvien liikenneyhteyksien varrella alue nähdään edelleen houkuttelevana sijoituskohteena.

Kiinteistömaailman hinnankehitysennuste perustuu tekoälypohjaiseen mallinnukseen, ja eri asuntotyyppien kysyntä- ja tarjontanäkymät taas paikallisten välittäjien arvioihin.