Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoiletko Vantaalla? – Näissä paikoissa voi "räpsyä" kesällä

Liikenne: Tämän vuoden aikana asennetaan viisi ensimmäistä kameraa.

Vantaan katuverkostoon asennetaan 15–20 kameravalvontapistettä seuraavan kolmen vuoden aikana. Ensimmäiset kamerat eli niin kutsutut peltipoliisit ilmestyvät katukuvaan näillä näkymin kesän aikana.

Kaupunkitilalautakunta päätti asiasta kokouksessaan keskiviikkona. Nopeusvalvontakameroita on tällä hetkellä Vantaalla vain valtion tieverkostoon kuuluvilla suurimmilla teillä.

Ensimmäiset kamerat asennetaan Myyrmäkeen Raappavuorentielle Virtatien ja Suvantopolun läheisyyteen sekä Vaskivuorentielle Ojahaantien kohdille. Tikkurilantiellä peltipoliisi tulee Liljatien läheisyyteen.

– Nämä kaikki kohteet ovat koulujen ja päiväkotien lähettyvillä. Näissä halutaan turvata ennen kaikkea koululaisten turvallinen jalankulku ja pyöräily, kertoo Vantaan kaupungin liikenteen kehittämispäällikkö Emmi Pasanen.

Tammiston kauppatiestä kaupunki saa eniten palautetta liikenneturvallisuuteen liittyen. Pasanen sanoo, että erityisesti jalankulkijoille vilkasliikenteinen Tammisto on ongelmallinen. Peltipoliisin on tarkoitus sijoittua Tammiston kauppatielle Säätökujan kulmille.

– Kameroilla voidaan valvoa myös punaisia valoja päin ajamista. Tämä lisää huomattavasti jalankulkijoiden turvallisuutta, hän sanoo.

Viides kohde sijaitsee Vanhalla Porvoontiellä Malmarintien läheisyydessä.

– Myös tästä kohteesta tulee asukkailta valituksia erityisesti raskaan liikenteen aiheuttamasta melusta.

Pasasen mukaan ensimmäisten kameroiden paikat on huolellisesti mietitty liikennejärjestelmäsuunnittelun yksikössä.

– Poliisi sekä kaupunkiturvallisuuden yksikkö ovat kommentoineet ehdotusta. Poliisi on lisäksi käynyt paikalla katsomassa kohteet, Pasanen sanoo.

Tapanilassa asuva Jani Kujo käy lähes viikoittain ruokaostoksilla Tammistossa. Hän kokee, että nopeusvalvontakamerat ovat joissain paikoissa tarpeellisia.

– Kamerat varmasti pudottavat ajonopeuksia ja ovat hyviä varsinkin niissä paikoissa, joissa liikkuu lapsia, Kujo sanoo.

Maanteiden ja varsinkin ohituskaistojen jälkeiset nopeudenvalvontakamerat eivät saa Kujolta kiitosta.

– Se tuntuu kiusanteolta ja rahastukselta, ei liikenneturvallisuuden edistämiseltä.