Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä useita laittomalla tavalla asennettuja liikennemerkkejä – "Ovat olleet väärin kiusallisen pitkään"

Helsingin kaupunki aikoo poistaa kantakaupungin alueelta useampia ilmaisen pysäköinnin mahdollistavia porsaanreikiä. Syynä niihin ovat laittomalla tavalla asennetut pysäköintikieltomerkit.

Länsiväylän sisarlehden Helsingin Uutisten haastatteleman pysäköinninvalvojan mukaan tällaisia paikkoja on muun muassa Kallion Pengerkadulla sekä Ullanlinnassa Kapteeninkadulla.

Nämä ovat olleet väärin jo kiusallisen pitkään.

– Tällaiset tilanteet saattavat johtua liikennemerkin asentajan tietämättömyydestä. Tai hän on saattanut hieman oikaista, jos liikennemerkin asentaminen ei ole onnistunut oikeaan kohtaan. Tilanteet pyritään korjaamaan nopeasti. Nämä Pengerkadun ja Kapteeninkadun esimerkit ovat olleet väärin jo kiusallisen pitkään, sanoo johtava liikenneasiantuntija Jouni Korhonen Helsingin kaupungilta.

Helsingin Uutiset kertoi maaliskuussa Sörnäisten Vilhonvuorenkadun some-ilmiöksi nousseesta porsaanreiästä. Kieltomerkki on normaalia kauempana risteyksestä, mutta se ei ole Korhosen mukaan laiton. Risteyksen ja merkin väliin vaan jää vapaa pysäköintipaikka.

Kaupungilla ei ole suunnitelmia kyseisen liikennemerkin paikan siirtämisestä. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun Suvilahdenkadun ja Vilhonvuorenkadun risteyksessä toteutetaan suunnitelma jalankulkijoiden turvallisuuden parantamiseksi.