Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaispanimon voitto arvostetussa kisassa toi asiakasryntäyksen – "1 000 litran erä loppui kahdessa päivässä"

Espoolaisen Olarin Panimon menestys Suomen paras olut -kilpailussa toi melkoisen asiakasryntäyksen panimon myymälään viime vuonna.

Olarin Panimon oluentekijä Ville Leino sanoo Olutliiton tiedotteessa, että voitto lisäsi panimon tunnettavuutta voimakkaasti ja kolminkertaisti myymälän kävijämäärän syksyn aikana.

– Ihmiset halusivat tutustua voittajapanimoon ja sen oluisiin, Leino sanoo.

Olarin panimo voitti arvostetun olutkisan voimakkaasti humaloidulla ja sitruksisella Runaway New England IPA:lla. Runaway nousi ykköseksi alkusarjan 68 IPAn joukosta.

– Vaikka voittajaolutta ei ollut heti saatavilla kuluttajat ostivat muita oluita. Kun saimme tehtyä lisää, niin 1 000 litran erä loppui heti kahdessa päivässä, Leino kertoo tiedotteessa.

Leinon mukaan Runaway pon edelleen panimon myydyin tölkkituote, vaikka voitosta on jo yli puoli vuotta.

Tänä keväänä Runawaylle ja muille laatuoluille haetaan seuraajia, kun Suomen paras olut 2022 -kilpailu käynnistyy 8. huhtikuuta tuomarihaulla.

Kilpailuoluita kisaan voi ilmoittaa 11.4. alkaen. Varsinainen kilpailu käydään –12.6.

Kyseessä on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, jossa ovat osallisena sekä isot että pienet panimot.

Kisaa on järjestetty 2011 alkaen ja siitä on kasvanut merkittävin vuosittain järjestettävä suomalaisten oluiden kilpailu. Viime vuonna mukana oli yli 400 erilaista olutta 60 panimolta.

Kisaa on järjestänyt sen perustamisesta lähtien Suomalainen Olut ry. Yhdityksen aktiivi Jussi Tamminen näkee kilpailun tärkeänä osana suomalaista olutmaailmaa.

– Meillä on paljon laadukkaita panimoita ja oluita, joita päästään kilpailulla nostamaan esiin. Odotukset ovat kovat, kehitämme yhdessä Olutliiton kanssa kilpailua entistä ammattimaisempaan suuntaan, Tamminen sanoo tiedotteessa.

Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen sanoo, että tavoitteena on ohjata kuluttajia valitsemaan ja maistamaan erilaisia oluita ja parantaa suomalaisen oluen asemaa

– Kilpailu tuo esiin oluiden laajan kirjon kaikille oluenystäville. Panimoille kisa tarjoaa mahdollisuuden esitellä oluitaan suurelle yleisölle.

Kilpailu on avoin kaikille kotimaisille kaupallisten panimoiden Suomessa valmistetuille oluille, jotka ovat säännöllisessä myynnissä.

Tänä vuonna uutena sarjana kisassa ovat trendikkäät NEIPA-oluet. Mukana ovat viime vuoden tapaan myös alkoholittomat ja matala-alkoholiset eli alle 2,8-prosenttiset oluet.

Lisäksi kisassa nostetaan erikoismaininnoin esille gluteenittomat oluet.

Kisan päätuomarina toimii pitkän linjan oluttoimittaja ja -tuomari Jussi Rokka ja kisamestarina pitkän linjan ravintola-ammattilainen Ritu Hurtig.

Finaalituomaristoon on tulossa tuttuun tapaan myös kansainvälisiä oluttuomareita, ja sen puheenjohtajana toimii toimittaja Mariaana Nelimarkka.

Tulokset julkistetaan syyskuun alussa.

Kisan yhteistyökumppani S-ryhmä ottaa myyntiin sarjojen voittajaoluita myymäläverkostoonsa.