Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Loton pelaajien pakollinen tunnistautuminen siirtyy syksyyn – Automaateilla pelaavien määrä selvässä laskussa

Pakollinen tunnistautuminen tulee käyttöön Veikkauksen kuponkipelien, kuten Loton ja Eurojackpotin, pelaamisessa näillä näkymin vasta syksyllä, kertoo Uutissuomalainen. Vastuullisuusjohtaja Susanna Saikkosen mukaan aikataulun epävarmuus liittyy siihen, että kyseessä on vaativa tietotekniikan projekti. Uudistusta ei ehditä toteuttaa ennen kesää.

Lisäksi pakollinen tunnistautuminen raaputusarpoihin tulee voimaan ensi vuoden aikana.

Veikkaus otti käyttöön tappiorajat peliautomaateilla viime syyskuussa. Saikkosen mukaan tämän jälkeen peliautomaatteja pelaavien tappiot ovat vähentyneet useita kymmeniä prosentteja.

Vuorokausikohtainen tappioraja on 500 euroa ja kuukausiraja 2 000 euroa. Tämän vuoden helmikuussa tuli lisäksi voimaan 15 000 euron vuositappioraja. Rajoja voi itse madaltaa halutessaan.

Nykyisin noin 200 000 eri pelaajaa pelaa kuukausittain peliautomaateilla. Vielä marraskuussa 2021 Saikkonen arvioi Veikkauksen tiedotteessa, että automaateilla pelaa 250 000 pelaajaa kuukausittain, joten peliautomaateilla pelaaminen on vähentynyt 20 prosenttia pelkästään loppuvuoteen verrattuna. Vielä muutama vuosi sitten arvioitiin kyselytutkimuksen perusteella automaattipelaajia olevan yli 300 000.

Peliautomaatteja on koko maassa nyt noin 9 700. Vielä vuoden 2020 alussa automaatteja oli 18 500.