Tapiolan kamerakerho teki työtä yleisön pyynnöstä – uusi näyttely keskittyy ihmisiin

Kauppakeskus Ainoassa on nähtävillä Tapiolan kamerakerhon jäsenten kuvia ihmisistä.

– Kerhomme 65-vuotisnäyttelyssämme ihmiskuvat herättivät runsaasti kiinnostusta ja niitä toivottiin enemmän nähtäville. Sen vuoksi valitsimme tämän teemanäyttelymme aiheeksi Ihmisiä, Tapiolan kamerakerhon puheenjohtaja Eero Bomanson kertoo.

Näyttelyn on juryttänyt ja ripustuksen suunnitellut valokuvaaja Jussi Aalto. Myös hänen kuviaan on mukana näyttelyssä omana kokonaisuutenaan. Mukana on valokuvia muun muassa presidenteistä ja muista tunnetuista henkilöistä.

Ainoan pop up -galleriassa on nähtävillä 65 valokuvaa yhteensä 19 kamerakerholaiselta. Kuvissa on ihmisiä lähikuvissa ja ihmisiä maisemassa. Kuvia on eri puolilta maailmaa. Uusimmat ovat korona-ajalta ja vanhimmat muutaman vuoden takaa. Valokuvaajat ovat onnistuneet vangitsemaan tunnelmallisia ja hauskoja tuokiokuvia.

Edellisen kerran Tapiolan kamerakerho esitteli valokuviaan kauppakeskus Ainoassa, kun laajennusosa oli valmistunut. Siellä nähtiin myös FotoEspoo-kilpailun parhaimmisto.

Ainoan edustajat ja kamerakerhon väki ovat olleet puolin ja toisin niin tyytyväisiä, että yhteistyö jatkuu ja Ainoa on antanut näyttelytilan kerhon käyttöön.

Kamerakerhon toiveena on, että heti Ihmisiä-näyttelyn jälkeen voidaan jatkaa uudella näyttelyllä, jonka lähtökohta on kaupungin elementeissä.

– Aika moni kamerakerholaisista kuvaa myös arkkitehtuuria. Kuvastossa on betonia, lasia ja tiiliä. Muitakin näyttelyideoita on jo, Eero Bomanson huomauttaa.

– Jos tämä tila ei ole käytettävissä, niin näin isossa kauppakeskuksessa on melkein aina joku tila, jossa ei ole liikettä.

Näyttelytila sijaitsee 1. kerroksessa Ainoan infopisteen ja Kaisan Cafen naapurissa. Näyttely jatkuu 15. toukokuuta asti.

Tapiolan Kamerakerho on Espoon vanhin, sillä se on perustettu vuonna 1954. Kerho kokoontuu Tapiolan koululla joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina kello 18 alkaen kesäkuukausia lukuun ottamatta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut