Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Emman julkaisu kilpailee Vuoden museojulkaisu -palkinnosta

Espoon modernin taiteen museon EMMAn näyttelyjulkaisu Chiharu Shiota – Äärirajoilla on yksi viidestä Vuoden museojulkaisu -kilpailun finalistista.

Finaalissa on myös toinen pääkaupunkiseudulla tehty julkaisu: Signe & Ane Gyllenbergin säätiön Villa Gyllenberg – Koti Kuusisaaressa.

Loppukilpailuun pääsyä perustellaan EMMAn kirjan osalta näin: Hieno taidekirja avaa Shiotan taidetta ja työskentelytapaa. Laadukkaille valokuville on annettu riittävästi tilaa ja kuvitus tukee sisältöä erinomaisesti. Poikkeuksellisella tavalla rakennetun näyttelyjulkaisun materiaali ja sidontatapa tukevat sisältöä oivaltavasti.

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö & Kustannusosakeyhtiö Parvsin kirjasta sanotaan muun muassa, että laadukas katselukirja kertoo kattavasti porvariskodin elämästä esineiden, ruoan, tapojen, taiteen ja arkkitehtuurin kautta ja kirjan upeat kuvat nostavat tunnelman arjen yläpuolelle.

Muut finalistit ovat Ålands museumin 101 glimtar ur Ålands forntid, Helsingin kaupunginmuseon Ivan Timiriasew – helsinkiläinen valokuvaaja sekä Lahden museoiden Tuulenpuuskia – Suomen historiaa julisteissa 1920–1970.

Suomen museoliitto ja ICOM – Suomen komitea järjestävät joka toinen vuosi Vuoden museojulkaisu -kilpailun.

Voittaja palkitaan Valtakunnallisten museopäivien yhteydessä 19. toukokuuta 2022.