Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesitornin Pride-valaistus jakoi poliitikkoja – hyväksyttiin kolmen äänestyksen jälkeen

Kirkkonummen keskustan uusi vesitorni valaistaan jatkossa yhtenä lauantaina vuodessa sateenkaarivärein. Ajankohta ei ole kuitenkaan maailmanlaajuinen Pride-viikko käytännön syistä.

Vesitornia on valaistu jo parina vuonna itsenäisyyspäivänä sinivalkoisin värein ja viimeksi Ukrainan lipun värein, mikä on onnistunut ilman soraääniä.

Sen sijaan seksuaalisen tasa-arvon tunnus sateenkaarivärit eivät miellytä kaikkia.

Valtuustoaloite sateenkaarivaloista tehtiin viime kesäkuussa, ja aloite oli valtuustossa maanantai-iltana.

Kunnanhallituksen esityksen mukaan pide-valaistus toteutetaan ensi kerran 3. syyskuuta ja sen jälkeen aina syyskuun ensimmäisenä lauantaina.

Valtuutettu Jukka Ylikoski (Kirnu ry) piti esitystä tahallisena provokaationa perinteisiin perhekäsityksiin tukeutuvia ja Raamatun opetuksiin vakavasti suhtautuvia kuntalaisia kohtaan.

Myös Piia Aallonharja (ps.) ja Anneli Granström (ps.) esittivät, että vesitornia ei pidä valaista Pride-tunnuksin.

Valtuusto äänesti vastaesityksistä kolme kertaa. Pride-valaistuksen vastustaminen sai jokaisessa äänestyksessä 11 valtuutettua taakseen samalla kun 35–36 valtuutettua näytti vihreää valoa vesitornin valaisemiselle sateenkaarivärein.

Jo aiemmin aloitteesta äänestettiin kunnanhallituksessa.

Valaistus toteutuu siis ensi syksystä lähtien.

Alun perin esitys oli, että valaistus toteutettaisiin Pride-viikolla kesäkuussa.

Suomen kesä on tunnetusti valoisa, joten Kirkkonummen Vesi ilmoitti, ettei valaistus onnistu vuoden valoisimpaan aikaan, koska valot eivät näy silloin.

Sopivaa muuta ajankohtaa selviteltiin. Tarpeeksi pimeää tai hämärää on Kirkkonummen korkeuksilla keväällä ennen huhtikuun puoliväliä tai syksyllä syyskuun alun jälkeen.