Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin tunnistat turvalliset Kinder-munat – Salmonellaepäilyt liittyvät vain yhden tehtaan tuotantoon

Kinder-suklaisiin liitetyt salmonellaepäilyt eivät koske kaikkia merkin tuotteita vaan ainoastaan yhdessä tehtaassa valmistettuja. Muissa tehtaissa valmistettuja Kinder-suklaita voi tämänhetkisen tiedon mukaan syödä huoletta, Ruokavirasto tiedottaa.

Takaisinvedettävät suklaat on valmistettu Ferreron tehtaalla Belgian Arlonissa. Ferrerolla on muitakin tehtaita ja Suomessa myytäviä munia on valmistettu ainakin Puolan Varsovassa.

Kuluttaja voi helposti tarkistaa itse, millä tehtaalla Kinder-tuote on valmistettu, Ruokavirasto vinkkaa Forssalaisen Oy Scandic Trading House Ltd:n aloitteesta.

Selvitystapoja on kaksi:

1. Puolassa valmistetussa tuotteessa valmistuspaikka (Warszawa, Polonia) on merkitty selvästi.

2. Päiväysmerkinnän tyyli ja väri on eri, kuin Belgiassa valmistetuissa tuotteissa. Puolassa valmistetun tuotteen päiväysmerkintä on oranssilla pohjalla oleva valkoinen teksti. Belgialaisvalmisteisen tuotteen merkintä on vaakatasossa, mustalla tekstillä valkoisella pohjalla.

Kinder-tuotteita on vedetty laajasti markkinoilta, koska lukuisia lapsia on Euroopassa sairastunut salmonellaan syötyään Kinder-suklaata.