Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin upeaa jälkeä syntyy, kun espoolaiset nuoret tekevät taidetta – "Yritin maalata positiivisia asioita"

Espoon kuvataidekoulun vuoden 2022 lopputyönäyttelyssä kauppakeskus Ainoassa Tapiolassa on nähtävillä ennätysmäärä eli 34 lopputyötä.

– Nyt on ollut tarvetta tällaiselle tekemiselle. Lopputyön tekeminen on ollut nuorille rentoutumista ja ruutujen ääressä olemiselle, kuvataidekoulun rehtori Maritta Poijärvi arvioi.

Lopputyöt edustavat muun muassa digitaidetta, grafiikkaa, valokuvausta, keramiikkaa sekä maalausta ja piirustusta.

Yksi lopputyön tekijöistä on 8-vuotiaana kuvataideharrastuksen Olarin toimipisteessä Saga Heinon oppilaana aloittanut Elisa Muranen. Hän on antanut lopputyölleen nimen Akvarelliunelmia elämän pyörteissä ja siinä on 26 osaa.

– Tykkään akvarellien maalaamisesta ja väreistä. Kuvissa pitää olla jotain taianomaista ja satumaista, Elisa Muranen sanoo.

– Kriisit ovat vaikuttaneet taustalla työn tekemiseen. Ne eivät näy kuvissa, koska yritin maalata positiivisia asioita.

Muranen aikoo jatkaa kuvataidekoulussa edelleen.

– Kuvataideopetuksen lisäksi olen saanut ystäviä. Tunneille on aina ollut kiva mennä. Jos kuvataiteesta ei tule minulle ammattia, niin se pysyy harrastuksena aina.

Venla Pulkkinen teki lopputyönsä keramiikasta. Hän teki muotokuvat isovanhemmistaan, jotka kukin vuorollaan istuivat mallina. Linnea Pirkkanen on puolestaan maalannut 4-osaisen sarjan edesmenneiden kissojen muistoksi.

Aurelia Uiton lopputyö Ihmisen paras ystävä edustaa digitaidetta.

Lopputyö kuuluu kuvataidekoulun syventäviin opintoihin ja oppilas tekee itsenäisen teoksen tai teoskokonaisuuden sekä portfolion työprosessista. Oppilaat valitsevat itse aiheen ja toteutustavan. Lopputyön voi tehdä 16 vuotta täyttänyt oppilas, joka on suorittanut kuvataidekoulussa työpajaopinnot.

Näyttelyssä on mukana myös suuri ja värikäs Puun tarina -yhteisteos. Sen toteuttamiseen ovat osallistuneet kuvataidekoulun eri puolilla Espoota toimivat perusopetuksen ryhmät. Inspiraationa teoksessa on ollut Träskändan kartanon pihalla kasvava 500-vuotias tammi, joka on tiettävästi Espoon vanhin puu. Mitä kaikkea puu onkaan vuosien aikana nähnyt ja kuullut?

– Lopputyönäyttely on nyt toista kertaa Ainoassa. Saimme kauppakeskukselta tämän tilan käyttöön, Maritta Poijärvi iloitsee.

Näyttely jatkuu 11. toukokuuta asti ja se on avoinna yleisölle kauppakeskuksen aukioloaikoina arkisin kello 10–20, lauantaisin kello 10–18 ja sunnuntaisin kello 12–18. Näyttelytila sijaitsee kauppakeskus Ainoan toisessa kerroksessa Café Tarinan vieressä.