Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isoja muutoksia Tallinnan takseissa – suomalaisille tuttu yhtiö vaihtoi nimeä ja toimii nyt kryptovaluutalla

Tallinnan taksiliikenteessä puhaltavat uudet tuulet. Viron hallitus vei venäläiseltä Yandex-taksipalvelulta toimiluvan, eikä kyytipalvelu ole saanut tarjota palveluitaan Virossa 11. huhtikuuta jälkeen.

Lisäksi monelle suomalaismatkailijallekin tuttu Tulika Takso -taksiyhtiö on yrityskaupan myötä muuttanut nimensä Forus Taksoksi. Näin ollen Tallinnan matkustajasatamissa matkustajia odottavat jatkossa sekä Tallink Takson että Forus Takson autot.

Forus Takso on virolaisen liikemiehen Urmas Sõõrumaan uusin bisnes. Sõõrumaa tunnetaan muun muassa Patarein merilinnoituksen omistajana ja uudistusprojektin vetäjänä.

Nyt lanseerattu uusi taksipalvelu toimii kryptovaluuttapohjaisella alustalla ja kaikki sen asiakkaat, taksinkuljettajat ja yhteistyökumppanit voivat sen palveluita käyttämällä kerätä tokeneita ja vaihtaa ne myöhemmin osuuteen taksifirmasta.

Forus Takson alusta käyttää US Token -nimistä kryptovaluuttaa. Esimerkiksi jos asiakas matkustaa Forus Taksolla yhteensä 100 euron arvosta, hän ansaitsee yhden US Tokenin omalle mobiilisovelluksen tililleen.

Sõõrumaan Pealinn-lehdelle antaman haastattelun mukaan mukana on jo 1 500 taksikuljettajaa. Taksipalvelu lanseerataan ensin Tallinnassa, mutta lähitulevaisuudessa sovellus on saatavilla myös Tartossa, Pärnussa, Rakveressa ja muissa Viron suurimmissa kaupungeissa.

Samalla yrityksen on tarkoitus laajentua myös Viron ulkopuolelle. Yritys panostaa myös laadukkaaseen ajokalustoon ja tuo pelkästään tämän vuoden aikana kaduille 75 uutta Toyota RAV4 -hybridimaasturia.

Forus Taksolla on oma mobiilisovellus, jonka voi ladata App Storesta tai Google Play -kaupasta.