Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin tulossa jopa 349 000 ulkomaalaista vierasta – Ukrainan sodan vaikukset voivat tuoda muutoksia

Suomenlahden molemmin puolin, niin Helsingissä kuin Tallinnassakin käynnistellään kansainvälistä risteilysesonkia pääsiäisviikolla.

Kesän ensimmäinen kansainvälinen risteilyalus saapui Tallinnaan keskiviikkona 13. huhtikuuta ja seuraavia aluksia odotetaan toukokuun puolella. Helsingissä kesän kansainvälinen risteilykausi käynnistyi kiirastorstaina 14. huhtikuuta, kun m/s Hamburg saapuu Eteläsatamaan.

Kaudesta odotetaan etukäteisvarauksien perusteella molemmissa kaupungeissa vilkasta ja sekä risteilyaluksia että niiden vierailuja on tulossa sekä Helsinkiin että Tallinnaan viime vuotta enemmän.

– Kuitenkin kausi näyttää siinä mielessä epätavalliselta, että Ukrainan sodan tuoma epävarmuus saattaa vielä tuoda mukanaan jo sovittujen aluskäyntien peruutuksia. Myös risteilyalusten yöpymisiä on tälle kaudelle odotettavissa tavallista enemmän, kun käynnit Pietarissa jäävät tekemättä, Helsingin Sataman satamamestari Staffan Teromaa kertoo.

Helsinkiin on etukäteisvarauksien mukaan tulossa 186 aluskäyntiä ja niiden mukana jopa 349 000 kansainvälistä risteilymatkustajaa. Tallinnassa on vielä laituripaikkojen varaus käynnissä ja satama julkaisee risteilyalusvierailujen aikataulut viimeistään toukokuun alussa.

Tallinnaankin odotetaan enemmän aluskäyntejä kuin viime vuonna, jolloin vasta heinäkuun alussa käynnistyneen risteilykauden aikana alukset pysähtyivät Viron pääkaupungissa 45 kertaa tuoden mukanaan 63 164 risteilymatkustajaa.