Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seurakunta ei lannistu: Kiirastorstain jumalanpalvelus järjestetään palaneen kappelin pihalla illalla

Espoon toiseksi vanhin kirkkorakennus, Perkkaan kappeli, tuhoutui tulipalossa kiirastorstaina aamuyöllä syttyneessä tulipalossa.

Hallintojohtaja Risto Hämäläinen ei vielä torstaina puolilta päivin pystynyt arvioimaan taloudellisten menetysten suuruutta.

– Se selviää ensi viikon aikana, Hämäläinen sanoo.

Hämäläisen mukaan vakuutukset olivat kunnossa.

– Seurakunnissa tarkastellaan vakuutusturvaa vuosittain.

Perkkaan kappelissa on järjestetty Leppävaaran seurakunnan toimintaa viikon jokaisena päivänä. Kappelissa on järjestetty eläkeläisten tilaisuuksia, Raamattu-piirejä ja muun muassa arabian- ja venäjänkielistä toimintaa.

Kappeli on ollut suosittu perhejuhlien pitopaikka.

Varattujen tilaisuuksien siirtäminen alueen muihin toimipisteisiin alkoi välittömästi. Pääsiäisen aikaan kappelissa piti olla muutama kaste.

– Perkkaan kappelissa piti tänään kiirastorstaina olla jumalanpalvelus kello 19. Pidämme sen pihamaalla. Olemme sopineet poliisin ja palokunnan kanssa, että näin voi menetellä, Leppävaaran seurakunnan kirkkoherra Kalervo Salo kertoo.

Leppävaaran seurakunnan alueella ovat myös Karakappeli, Uuttu-niminen kappeli Lintuvaarassa ja nuorten tila Leppäsiipi lähellä kauppakeskus Selloa. Perkkaan kappelin tilaisuudet voidaan siirtää näihin tiloihin.

Perkkaan kappelin vieressä on seurakuntatalona tunnettu rakennus ja kolme asuntoa, mutta ne eivät vaurioituneet tulipalossa. Seurakuntatalo ei huonon sisäilman vuoksi ole enää muutamaan vuoteen ollut seurakunnan käytössä.

– Jossain vaiheessa saatamme tila-asioissa joutua turvautumaan naapuriseurakuntien apuun.

Lue myös: Perkkaan kappeli tuhoutui palossa kiirastorstaina, savusukeltajat pelastivat arvoesineet – katso lohduttomat kuvat

Tässä vaiheessa Salo ei ota kantaa siihen, rakennetaanko Perkkaalle uusi kappeli. Siitä keskustellaan seurakunnan luottamuselimissä.

– Perkkaan kappeli on tuhoutunut niin pahasti, että sitä ei voi korjata.

Hirsirakenteisesta kappelista saatiin pelastettua ehtoollisvälineistöä ja kirkkotekstiilejä.

Perkkaan kappeli oli valmistunut vuonna 1929. Kappeli peruskorjattiin täysin vuonna 2014.