Poliisi: Lasten turvavöiden käyttö mallillaan Länsi-Uudellamaalla

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos valvoi viime viikon ajan liikennettä keskittyen turvavöiden käyttöön sekä kuljettajien matkapuhelimen käyttöön ajon aikana. Valvontajakso oli osa poliisin valtakunnallista valvontakampanjaa.

Puutteita turvavöiden käyttämisessä todettiin 23 kappaletta, ja seuraamukseksi niistä määrättiin liikennevirhemaksu. Ajon aikana matkapuhelinta vastoin säännöksiä käytti 21 henkilöä.

Positiivisena asiana Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteessa todetaan, että takapenkkiläisten ja alaikäisten turvavöiden käytössä ei havaittu puutteita.

– Alle 15-vuotiaan lapsen kohdalla turvavyön käytöstä vastaa kuljettaja, ellei mukana ole lapsen huoltajaa tai holhoojaa, joka on tällöin vastuussa turvavyön käytöstä, muistuttaa ylikomisario Aapo Isoaho tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa vielä, että tutkimusten perusteella turvavyön käyttö vaikuttaa suuresti liikenneonnettomuuksien seurauksiin.

Matkapuhelimen käyttö lainvastaisesti ajon aikana taas nostaa peräänajo-onnettomuuden riskiä. Onnettomuusriskit kasvavat erityisesti, kun matkapuhelinta käytetään viestittelyyn.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut