Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riemastuttava video: Kymmenkunta robottia joutui kiipeliin liikennevaloissa Espoossa – "Skynet peruutettu"

Espooseen viime viikolla lanseeratut robottikuljettimet jatkavat kaupunkilaisten viihdyttämistä.

Pääsiäispyhinä kahdeksan robottia joutui kiipeliin ylittäessään suojatietä Otaniemessä. Robotit eivät päässeet tien yli liikennevaloissa, sillä ne eivät kyenneet painamaan jalankulkijoille tarkoitettua liikennevalonappia.

Kohtauksen tallensi videolle lakimies-ekonomisti ja verkkokehittäjä Herkko Hietanen.

– Uudet robottiruhtinaat eivät yletä painamaan liikennevalon nappia. Skynet peruutettu, Hietanen vitsaili Twitter-julkaisussaan, johon hän liitti videon tilanteesta.

Skynet on viittaus maineikkaisiin Terminator-scifi-elokuviin, joissa samanniminen tietokoneverkko ottaa maailman haltuunsa ihmisiltä.

(Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.)

Otaniemessä robottien ja ihmisten kohtaaminen päättyi Hietasen mukaan onnellisesti, sillä Hietanen kertoi auttaneensa robotteja ylittämään kadun.

Pientä ironiaa Hietanen näki siitä, että kohtaus sattui yliopiston tietotekniikkaosaston edessä.

Hietasen Twitter-julkaisu sai aikaan runsaasti keskustelua, johon otti osaa muun muassa tietokirjailija Petteri Järvinen. Myös Järvinen oli bongaillut useita robotteja Otaniemestä pääsiäisenä.

– Otaniemessä tänään kuhinaa, kun Starship kuljetusrobotit olivat liikkeellä. Tässäkö jonain päivänä Woltin ja Foodoran korvaaja? Järvinen pohdiskeli.

Tekoälyä hyödyntävät robotit näyttävät tarvitsevan vielä jonkin verran ihmisen apua liikkuakseen kaupunkiympäristössä.

Herkko Hietanen kertoi Twitterissä, että liikennevalojonon ensimmäinen robotti oli pyytänyt kohteliaasti apua, jotta joku painaisi liikennevalonappia.

Hän arveli, että robotit asettavat myös uusia haasteita Espoon liikennesuunnittelulle.

Länsiväylä kertoi aiemmin, että robottien harmina ovat Espoossa olleet myös jäiset kevyen liikenteen väylät. Yksi roboteista jäi taannoin jumiin sohjoiseen alikulkutunneliin Espoon Leppävaarassa.

Robottien tehtävänä on kuljettaa ruokaa kotiin kauppaketju Alepan asiakkaille. Robotteja risteilee aluksi Otaniemessä, mutta niiden on määrä levittäytyä myös muualle Espooseen kevään aikana.

Robottien tekoälyn pitäisi opettaa niitä löytämään mahdollisimman sujuvia reittejä ajan myötä.

Lue myös: Kuva: Robottikuljetin joutui pinteeseen Espoossa – "Piipitti kovaa ja pyysi päästä takaisin tielle"