Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valviran ylijohtaja on huolissaan hoitajalakon jatkumisesta – IL: "Potilasturvallisuuden kannalta tilanne on erittäin vakava"

Valviran ylijohtajan Markus Henrikssonin mukaan keskiviikkona jatkumassa oleva hoitajalakko voi saattaa potilasturvallisuuden erittäin huonoon jamaan. Henriksson kertoo näkemyksistään Iltalehden haastattelussa.

– Näiden tietojen perusteella, jos lakko huomenna alkaa ja laajenee, niin potilasturvallisuuden kannalta tilanne on erittäin vakava, jopa vaikea, Henriksson sanoo Iltalehden haastattelussa.

Lakko voi näkyä monessa asiassa, ylijohtaja on huolissaan esimerkiksi siitä miten syöpähoidolle käy.

– Olen saanut erityisesti tietoja yliopistosairaaloista. Useissa niissä joudutaan, voi sanoa, sietämättömän vaikeaan tilanteeseen, jos tilanne toteutuu tämänhetkisten tietojen mukaan, Henriksson kommentoi.

Hoitajien toinen lakkovaihe on alkamassa näiden tietojen mukaan keskiviikkona. Lakko kohdistuu yhteensä 13 sairaanhoitopiirissä erikoissairaanhoitoon. Mukana lakossa on 35 000 hoitajaa.