Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ei päässyt samaan A-studioon vastuuministerin kanssa – Työkiistan osapuolia ehdimme kuulla myöhemmin, perustelee ohjelma ratkaisua, ministeri kiistää vaikutusyrityksen

Yksi keskiviikon kuumimpia Twitter-puheenaiheita on ollut tiistai-illan A-studiosta syntynyt kiista. Tehyn puheenjohtaja Millariitta Rytkönen olisi ollut menossa samaan ohjelmaan vastuuministeri Aki Lindénin (sd.) kanssa, mutta ohjelman sapluuna muuttui illan viimeisinä tunteina niin, että ohjelmassa nähtiin pelkkä Lindén.

Ohjelman aiheena oli hoitoalan työtaistelu. Ratkaisu on herättänyt paljon kuumia tunteita sosiaalisessa mediassa. Myös Rytkönen itse on ihmetellyt ratkaisua.

Näin A-studio kommentoi tekemäänsä ratkaisua.

– A-studion ratkaisut vieraista tehdään aina journalistisin perustein, niin eilenkin. Halusimme haastatella potilasturvallisuuslaista vastaavaa ministeri Aki Lindéniä. Hän oli illan kiinnostavin ja uutisarvoisin haastateltava, koska häntä ei ollut vielä asiassa kuultu.

Ohjelman mukaan on tavallista, että ohjelman journalistisessa prosessissa pallotellaan päivän aikana erilaisia vierasvaihtoehtoja.

– Muita tahoja oli kuultu jo aiemmin, ja kuullaan myös jatkossa. Päädyimme siis pysymään alkuperäisessä suunnitelmassamme, eli kutsuimme lähetykseen Lindénin yksin. Työkiistan osapuolia ehdimme kuulla kiistan jatkuessa myöhemmin.

Yhden väitteen mukaan ministeri Lindén olisi asettanut ohjelmaan tulon ehdoksi sen, että hän saa olla siinä yksin. Tämän hän kiistää keskiviikkona iltapäivällä jyrkästi oheisessa twiitissä.

Uutista päivitetty 20.4. kello 12.57 ja 13.37: Lisätty tieto ministeri Lindénin twiitistä. Korjattu Millariitta Rytkösen etunimi.