Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aurinko porottaa, mutta Espoossa pääsee vielä hiihtämään – "Vappuun saakka ylläpidetään"

Säät ovat vihdoin lämmenneet, mutta Espoossa hemmotellaan hiihtäjiä vielä kahdella tykkilumiladulla.

Kaupungin laduista vastaava ulkoilupäällikkö Petri Forsman kertoo, että hiihtämään pääsee vielä Leppävaaran urheilupuistossa ja Oittaalla.

– Leppävaarassa pystyy hiihtämään noin 1,5 kilometrin lenkin. Sen viimeinen ylläpito on sunnuntaina, ja sen jälkeen kenttää aletaan vähitellen valmistella kesää varten, Forsman kertoo.

Oittaalla hiihtokunnossa on vielä 5,1 kilometriä tykkilumilatuja. Forsman sanoo, että on kuitenkin päivistä kiinni, koska lumi sulaa aurinkoisimmilla osuuksilla.

– Yllättäviä sulamisia ja isoja vesilätäköitä on näkynyt monena iltapäivänä. Latuja ylläpidetään niin pitkään kuin pystytään, noin 2,8 kilometrin metsälenkkiä vappuun saakka, Forsman arvioi.

Yhtä pitkään Oittaalla päästiin hiihtämään myös viime keväänä, jolloin tykkilumilatu huollettiin viimeisen kerran huhtikuun viimeisenä päivänä.

Oittaalla käy hiihtäjiä edelleen. Latulaskurin mukaan esimerkiksi tänään keskiviikkona laduilla oli noin kello 13 mennessä hiihdetty 250 kierrosta.

Lue myös:

"Täällä on paremmat hiihtomahdollisuudet kuin Lapissa!" – Oittaa vetää nyt hiihtäjiä, ja loputkin Espoon ladut saadaan kuntoon ensi viikolla

Espoon Oittaalla sivakoi vielä kymmeniä himohiihtäjiä, Esko, 66, aikoo hiihtää vappunakin: "Kun Petri kumppaneineen tekee latua, pakkohan minun on"