Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkaupunkiseudun maskisuositus muuttuu – Tällainen on koronanyrkin uusi linjaus

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päivitti keskiviikkona alueellista maskisuositusta perustuen THL:n linjaukseen, jonka mukaan maskia käytetään jatkossa oman harkinnan mukaan, mutta tietyissä tilanteissa suositus pysyy edelleen voimassa.

Koronavirusepidemia pääkaupunkiseudulla osoittaa laantumisen merkkejä, mutta virusta on edelleen runsaasti liikkeellä. Vaikka rokotukset suojaavat erinomaisesti vakavalta taudilta, tartunnan voi yhä saada.

Maskia käyttämällä kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat suojaavat itseään ruuhkaisissa liikennevälineissä sekä sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvan kannattaa käyttää maskia, vaikka hän olisi täysin rokotettukin.

Alueen kouluihin, korkeakouluihin ja muihin oppilaitoksiin annetut erilliset maskinkäyttösuositukset päättyvät. Maskia saa halutessaan edelleen käyttää ja maskeja jaetaan oppilaille sekä henkilökunnalle maksutta kaupunkien kouluissa ja oppilaitoksissa.