Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arvokas taulu ja kirkonkello pelastuivat Perkkaan kappelin tuhopoltosta – suojalasin välähdys antoi merkin

Leppävaaran seurakunta kertoo, että vastoin aiempia tietoja Anna Sahlsténin Hyvä paimen -maalaus saatiin pelastettua kiirastorstaina 14. huhtikuuta palaneesta Perkkaan kappelista.

Myös kappelin kirkonkello saatiin pelastettua.

Palon alkuvaiheessa torstaiaamuna kappelista saatiin noudettua kastemalja, ehtoollisvälineitä ja kirkkotekstiilejä.

Iltapäivällä paikalla ollut henkilökunta huomasi taulun edessä olevan suojalasin välähtävän kappelin aulassa. Asiaa selvitettiin palomestarin kanssa ja todettiin, että taulu näytti nokijälkiä lukuun ottamatta olevan vahingoittumaton.

Hyvä paimen -taulu odottaa nyt seurakuntayhtymän varastossa tarkempia tutkimuksia.

Lue myös: Perkkaan kappeli tuhoutui palossa kiirastorstaina, savusukeltajat pelastivat arvoesineet – katso lohduttomat kuvat

Sahlsténin taulu oli pitkään kappelisalin takaosassa, urkuparven alla. Vuoden 2014 remontissa maalaus siirrettiin kappelin eteisaulaan.

Kiirastorstaina varhain aamulla palaneen Perkkaan kappelin raunioilla oli paikalla seurakunnan työntekijöitä läpi pääsiäispyhien. Ihmisiä kävi paikalla tasaisena virtana ja ihmiset jakoivat monenlaisia muistoja.

Leppävaaran seurakunta kerää edelleen Perkkaan kappeliin liittyviä muistoja ja niistä voi kertoa ainakin osoitteessa https://www.espoonseurakunnat.fi/palaute.

Kappeli rakennettiin talkootyöllä vuonna 1929 ja se oli Espoon toiseksi vanhin kirkkotila. Kappeli palveli myös Leppävaaran seurakunnan pääkirkkona ennen nykyisen kirkon valmistumista 1979.

Poliisi epäilee, että Perkkaan kappeli tuhopoltettiin. Poliisi pyytää havaintoja kappelin läheisyydestä tai muusta asiaan liittyvästä.

Tiedot voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla vihjeet.espoo@poliisi.fi tai puhelimitse 0295 413 031 (vastaaja).