Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä Toyotan suosikkimalli on nyt erityisesti kohteena – katalysaattorivarkausbuumi yltyy Espoossa ja naapurikunnissa

Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa jälleen autonomistajia katalysaattorivarkaista.

Poliisin tietoon on alkuvuonna jo yli 100 varastettua katalysaattoria. Viimeisen puolen vuoden ajalta luku on yhteensä yli 170 kappaletta.

Katalysaattorivarkaan kohteeksi useimmin päätyneitä automerkkejä ovat Toyota, Honda, Volvo ja Opel.

Ikävää kärkisijaa yksittäisistä automalleista pitää Länsi-Uudellamaalla tällä hetkellä Toyota Prius.

Katalysaattorivarkauksia on tehty Länsi-Uudellamaalla kaikissa muissa kunnissa paitsi Siuntiossa.

Eniten varkauksia on ollut Espoossa.

− Katalysaattorivarkaudet tapahtuvat yleensä yöaikaan parkkipaikoille tai kadun varsille jätetyille autoille. Niitä varastetaan pääasiassa niiden sisältämien jalometallien vuoksi, kertoo rikoskomisario Katja Rekola tiedotteessa.

Vaikka kaduilla ja pihoilla on öisin hiljaista, eikä havaintoja varkauksiin liittyen aina saada, katalysaattorivarkaita jää poliisin mukaan ajoittain kiinni.

Joskus tämä tapahtuu verekseltään ja joskus muun tehtävän yhteydessä autosta on löytynyt varastetuksi epäiltyjä katalysaattoreita.

Asukkaita Rekola kannustaa olemaan valppaana.

− Jos huomaat outoa hääräilyä autojen kimpussa, voit soittaa hätäkeskukseen numeroon 112. Poliisin tehtävää paikan päällä ja myöhemmin tutkinnassa auttaa, jos saat vaikka videokuvaa tai valokuvan epäillyistä tekijöistä tai auton rekisterikilvistä.