Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lohja saa uuden kaupunginjohtajan Espoosta – Antti Rinne jäi kisassa kolmanneksi

Hotelli- ja matkailubisneksessä uraa tehnyt espoolainen Jarkko Härmälä löi kisassa Inka Tikkasen äänin 26–24.

Lohjan uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu espoolainen ekonomi Jarkko Härmälä. Lohjan kaupunginvaltuusto päätti valinnasta keskiviikkoiltana kahden äänestyskierroksen jälkeen.

Härmälä voitti vaalin toisella kierroksella vastaehdokkaanaan olleen helsinkiläisen valtiotieteiden maisteri Inka Tikkasen äänin 26–24.

Kaupunginjohtajakilvassa oli mukana myös eduskunnan puhemies, oikeustieteen kandidaatti Antti Rinne (sd.). Rinne karsiutui kuitenkin ensimmäisellä kierroksella saatuaan 12 ääntä.

Härmälä työskenteli aiemmin hotelliyhtiö Sokotelin toimitusjohtajana. Härmälä on toiminut avainjohtajatehtävissä myös Scandicissa ja Finnairilla. Lisäksi hänellä on kansainvälistä taustaa, sillä hän on tehnyt töitä ja asunut ulkomailla.

Härmälälle Lohja on entuudestaan tuttu, koska perheellä on mökki Lohjalla.

Ennen ratkaisevaa äänestyksiä pidetyissä ryhmäpuheenvuoroissa kokoomus ilmoitti ryhmänä kannattavansa Härmälää, SDP Rinnettä ja vihreät, keskusta sekä RKP Tikkasta.

Lisää aiheesta Länsi-Uusimaa-lehdessä.