Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urkuri Kalevi Kiviniemen ja Mika Koivusalon elokuva kansainvälisille urkufestivaalille – maailman huipuista mukana muun muassa Notre Damen katedraalin urkuri

Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi on mukana kansainvälisellä OnlineOrgan-urkufestivaalilla, joka järjestetään nettifestivaalina. Tapahtuma jatkuu 1. toukokuuta asti.

Kiviniemi soittaa With Spirit and Fire -musiikkielokuvassaan kuusia eri urkuja: Finlandia-talossa, Turun tuomiokirkossa, Turun Mikaelinkirkossa, Lakeuden ristissä Seinäjoella, Ristinkirkossa Lahdessa ja Tampereen tuomiokirkossa.

Musiikkiohjelman on kuvannut ja äänittänyt Mika Koivusalo, joka on tehnyt yli 70 äänilevyä Kiviniemen kanssa Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä ja Italiassa.

With spirit and firessä kuullaan Kiviniemen improvisaatioita, jotka ovat hänen tavaramerkkinsä. Mukana ovat myös Kiviniemen sovitukset Sergei Rachmaninoffin ja Bela Bartókin sävellyksistä, Sibeliuksen töitä sekä alkuperäisteokset Naji Hakimilta ja Michel Correttelta.

Musiikkiohjelman kesto on 60 minuuttia ja siinä kuullaan kaikkiaan kahdeksan kappaletta. Ohjelma on katsottavissa vuoden 2022 loppuun saakka festivaalin sivujen kautta.

Lue myös: Kalevi Kiviniemi ja Mika Koivusalo äänittävät levyt kirkoissa aina öisin

Ensimmäisille IOOF-festivaalille osallistuu suuri joukko maailman eturivin urkutaiteilijoita, kuten Pariisin Notre Damen katedraalin urkuri Olivier Latry, joka soittaa konserttitallenteessa Versaillesin vieressä sijaitsevan Saint-German-l’Auxerrois’n kirkon urkuja.

Mukana on myös yhden maailman parhaan musiikkioppilaitoksen, New Yorkin Juilliard Schoolin Paul Jacobs.

Muita festivaalilla kuultavia urkutaiteilijoita ovat muun muassa Kölnin tuomiokirkon Winfried Bönig sekä usein Suomessakin vieraillut Wayne Marshall, joka soittaa konserttitallenteessa Vicenzan Teatro Olimpicon kirkon urkuja.

Pretoriasta, Etelä-Afrikasta festivaalille osallistuu professori Theo van Wyk, joka edustaa kotimaansa lisäksi Namibiaa, Botswanaa, Zimbabwea, Mosambikia ja Sambiaa. Hän soittaa festivaaliohjelmassa Pretorian yliopiston kappelin urkuja.

Mukana on myös useita naisurkureita eri maista, kuten esimerkiksi Iveta Apkalna, joka soittaa Hampurin Elbphilarmonie-salin urkuja.

Festivaalilla on edustettuina laaja kirjo eri maita ja sen ohjelmaan kuuluu myös mestarikursseja, webinaareja ja paneelikeskusteluja. International OnlineOrgan -festivaalia tukee muun muassa Saksan UNESCO.

Liput ja lisätiedot: https://io-of.org/events/with-spirit-and-fire-2/.