Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolan uimahallin remonttikulut hirvittävät monia espoolaisia – "Tulee olemaan melkoinen lovi kaupungin kassaan"

Remontin puolustaja katsoo, että halli nostaa lähiympäristön talojen arvoa.

Tapiolan uimahallin tulevan remontin kustannukset herättävät vilkasta keskustelua Espoossa.

Länsiväylä kertoi aiemmin, että hallin peruskorjauksen hinta-arvio on kohonnut 42–46 miljoonaan euroon (LV 20.4.). Budjetti voi nousta vielä suuremmaksikin, mikäli inflaatio ja raaka-ainepula nostavat rakentamisen hintaa.

Hinta on selvästi kalliimpi kuin Matinkylän uuden uimahallin, joka maksoi 33 miljoonaa. Hintaa nostaa muun muassa se, että Museoviraston suojelema uimahalli pitää rakentaa sisätiloiltaan kokonaan uusiksi.

Lue ,yös Betonia syövä kemiallinen reaktio tuo miljoonalaskun Tapiolan uimahalliremontissa – ilmiöön herättiin Suomessa vasta muutama vuosi sitten

Länsiväylän lukijoista moni katsoo, että remontti maksaa liikaa.

Hallin voisi muuttaa uimahalliarkkitehtuurin museoksi.

– Ei mitään järkeä. Hallin voisi muuttaa uimahalliarkkitehtuurin museoksi, jonka ylläpidosta vastaisi Museovirasto, kommentoi Ari Siipivirta Länsiväylän Facebook-sivulla.

Anni Närvänen epäili, että pieni ja epäkäytännöllinen halli ei palvele uimareita riittävästi, vaikka arkkitehtuuri onkin omaa luokkaansa.

– Verovaroin korjattuna se tulee kyllä olemaan melkoinen lovi kaupungin kassaan ja vie rahat monesta muusta kohteesta.

Tapiolan uimahalli on Aarne Ervin suunnittelema ja valmistui 1965. Halliin tehtiin 2000-luvun alussa iso remontti. Kosteusongelmien takia halli piti kuitenkin sulkea 2016.

Remontin vaihtoehtona on väläytetty uuden hallin rakentamista. Enemmistö espoolaispäättäjistä on kannattanut remonttia.

Remontoinnin kannalla oleva Jorma Kajaste totesi LV:n Facebook-sivulla, että uimahallilla on Eduskuntatalon tapaan kulttuurihistoriallista arvoa ja osa siitä välittyy myös lähiympäristön talojen arvoihin.

– Tutkiva toimittaja voisi kysellä, onko joku laskenut, kuinka paljon arvonnousua Tapiolan keskusta-alueella uusien asuntojen hintoihin on tuonut vain se, että ne sijaitsevat Asuntosäätiön rakennuttaman puutarhakaupungin alueella tai sen rajoilla.

Remontin kannalla oli myös Susanna Raanti.

– Tätä asiaa on spekuloitu kohta 6 vuotta. Jos jatketaan vielä, niin hintalappua tulee vaan lisää. Nyt se on vihdoin korjattava.