Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Epäily: Mies yritti murhata poliisin puukolla – pysäytettiin ampumalla

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan helmikuussa Kirkkonummen keskustassa tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta.

Keskusrikospoliisi on tutkinut tapausta veitsellä tapahtuneena murhan yrityksenä, joka kohdistui Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisiin.

Tapahtumat saivat alkunsa Kirkkonummen terveyskeskuksen edustalta 24. helmikuuta.

Esitutkinnan mukaan terveyskeskuksen edustalta alkanut tilanne päättyi lähistöllä sijaitsevaan kahvilaan.

Tehtävän yhteydessä poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta epäillyn pysäyttämiseksi. Epäilty loukkaantui tilanteessa.

Poliisi epäilee vuonna 1995 syntynyttä miestä murhan yrityksestä, kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä vahingonteosta. Epäilty on edelleen vangittuna.

– Poliisi on saanut esitutkinnassa selkeän käsityksen tapahtumien kulusta. Miehen epäillään lähestyneen poliisimiestä veitsen kanssa hyökkäystarkoituksessa, jolloin poliisimies on käyttänyt ampuma-asetta epäillyn pysäyttämiseksi, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo KRP:n tiedotteessa.

Syyttäjä selvitti poliisin virka-aseen käyttöä tilanteessa ja teki 14. maaliskuuta päätöksen, että asiassa ei aloiteta esitutkintaa poliisin toiminnan johdosta.

Murhan yrityksestä epäillyn miehen osalta esitutkinta siirtyy nyt syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle. Syytteen nostamisen määräaika on 4. toukokuuta.