Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoonlahti saamassa terveysaseman takaisin kesällä 2024

Vesivahingon takia suljetun Espoonlahden terveysaseman peruskorjaushanke etenee.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle, että valtuusto hyväksyy peruskorjauksen hankesuunnitelman.

Mikäli korjaus etenee aikataulussa, saadaan terveysasema käyttöön kesäkuussa 2024.

Tällä hetkellä espoonlahtelaisten terveyspalvelut toimivat väistötiloissa muun muassa Matinkylässä. Espoonlahdessa on tällä hetkellä vain suun terveydenhuolto.

Lue myös: Espoonlahden terveysasema muuttaa lokakuussa Matinkylään – palvelut hajautettuna useaan eri paikkaan myös remonttiväistön ajan

Espoonlahden terveysasema valmistui 1991 ja se on ikänsä puolesta peruskorjausiässä. Keväällä 2020 rakennuksessa paljastui vesivahinko, jonka takia kiinteistössä tehtiin hätäkorjaukset.

Väestöennusteen mukaan Suur-Espoonlahden alue kasvaa vuoteen 2030 mennessä nopeammin kuin koko Espoo keskimäärin. Väestönlisäykseksi on arvioitu 18 prosenttia. Tarve perustason sosiaali- ja terveyspalveluille on alueella siksi ilmeinen.

Peruskorjattu kiinteistö on määrä vuokrata Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, joka ottaa vastuun sote-palveluista 2023 alussa.