Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolaan on syntymässä oma vappuperinne – "lasitus" alkaa kello 12

Tapiolan vapputapahtuma viihdyttää koko perhettä musiikilla ja sirkuksella.

Tapiolaan on syntymässä oma vappuperinne. Vappuaattona Keskustornin juurella von Hertzenin aukiolla oleva Häikäistynyt-patsas "lasitetaan" ja lasittajina ovat Tapiolan koulun alumnit. Patsaan on määrä saada aurinkolasinsa kello 13.

Vapputapahtuma toteutetaan vahvasti paikallisin voimin. Kello 12 alkaen vapputunnelmaan johdattelee Retuperän WBK. Sen jälkeen kyläpäällikkö eli kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä pitää pienen puheen.

Kun Häikäistynyt-patsas on saanut aurinkolasinsa, Helmet-kvartetti laulaa tervehdyksen patsaalle. Lasitus merkitsee myös torikansalle mahdollisuutta tutkintonsa mukaiseen lakittautumiseen.

Ohjelma jatkuu vaskikvintetti Tapiola Brassin esityksellä ja kello 13.25 on luvassa lasten disco-tuokio ja Espoon sirkus- ja teatterikoulun nuorten huimia sirkustemppuja.

Paikallinen orkesteri Neuvosto tarjoilee vielä Lasillisen Juicea eli esittää Juice Leskisen musiikkia.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Tapiolan kirjasto, Tapiolan Kilta, joka on organisoinut paikalle muun muassa pomppulinnan ja Tapiola toimii ry, joka vastaa siitä, että paikalle saadaan tarvittavat sähköt. Tapahtumassa on myynnissä hattaraa ja muita herkkuja.

Tapiolan vapputapahtuman juontaa ja osallistujia haastattelee kirjailija Jani Nieminen.

Ensimmäinen vapputempaus oli viime vuonna. Kirjastopedagogi Timopekka Sillantaus kertoo sen syntyneen "kirjastolaisten kummallisten assosiaatioiden tuloksena". Tapahtuma on Tapiolan oma versio Mantan lakituksesta.