Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa tulossa oikea festareiden kesä: Tagi on Pop -festari julkaisi kovan kotimaisen esiintyjälistan

Tagi on Pop -cityfestivaali tuo Tapiola Golfin alueelle Suomen tunnetuimpia artisteja, jotka ovat olleet huipulla jo vuosikymmeniä.

13. elokuuta musiikin lisäksi alueella nautitaan ruuasta ja juomista. Kyseessä on aikuiselle yleisölle suunnattu cityfestivaali, johon on 18 vuoden ikäraja.

Kaija Koo on artisti, joka ei paljon esittelyjä kaipaa. Hänen Hartwall Arenan Superkonserttinsa vuosina 2014, 2015 ja 2018 ovat olleet kaikki loppuunmyytyjä. Kaija Koo on myynyt urallaan yli puoli miljoonaa albumia ja voittanut ainoana artistina Emma Gaalassa kolme kertaa Vuoden naissolistin palkinnon.

Kaija Koo julkaisi uransa 14. albumin Taipumaton viime vuonna. Albumin nimibiisi oli yksi viime kesän soitetuimmista kappaleista radioissa.

Tosi pitkän uran on tehnyt myös Suomirockin kulmakivi, vuonna 1977 uransa aloittanut Popeda.

Suomalaisen rockin historiaan on sementoitu muun muassa kappaleet Kuuma kesä ja Tahdotko mut tosiaan. Yhtye on julkaissut uransa aikana 20 albumia, joista viimeisimmän, Haista Popeda!, vuonna 2017.

Matti ja Teppo Ruohosen tallaama polku on vertaansa vailla suomalaisen iskelmämusiikin historiassa. Turkulaisveljekset tekivät Suomen kattavan 50-vuotisjuhlakiertueen syksyllä 2019.

Veljeksillä on takanaan muun muassa puolitoista miljoonaa myytyä levyä, 37 kultalevyä, 10 platinalevyä ja 3 tuplaplatinaa, ja palkintokaapista löytyy muun muassa Iskelmä-Finlandia. Matin ja Tepon läpilyöntihitti on vuonna 1970 levytetty Kissankultaa.

Menneisyyden vangit -yhtye perustettiin vuonna 1991, kun kaksi suosittua artistia Virve Rosti ja Leo Freeman tapasivat sattumalta ja päättivät yhdistää voimansa. Kummankin laulajan ura on alkanut jo 70-luvulla.

BEHMin Hei rakas -debyyttisingle nousi historialliseen suosioon niin suoratoistopalveluissa, kuin radiossakin. Se palkittiin Musiikkikustantajien Vuoden biisi 2020 -palkinnolla. Laulaja-lauluntekijä BEHMiä pidetään yhtenä musiikkikentän kiehtovimmista tekijöistä 2020-luvulla.

Tapahtuman juontavat Sami Kuronen ja Hovimuusikko Ilkka.

Espoossa on tänä kesänä festarikävijöille valinnanvaraa. Tagi on Popin lisäksi kaupungissa järjestetään ainakin kaksi muuta isoa festivaalia: Espoon Viinijuhlat heinäkuun lopussa sekä Tapiola Festivaali elokuun puolivälin jälkeen.

Tagi on Pop –festivaalille on varattu iso, noin kahden hehtaarin suuruinen festivaalialue. Tapiolan ja Laajalahden tuntumassa sijaitsevalle festivaalialueelle pääsee lähialueilta kävellen tai polkupyörällä.

Helsingin ja Kirkkonummen suunnista pääsee junalla Leppävaaraan, josta pääsee bussikuljetuksella tapahtumapaikalle. Toinen vaihtoehto Helsingistä tulijoille on ajaa metrolla Tapiolaan, josta myös on bussikuljetus festivaalialueelle.

Tagi on Pop -tapahtuma on aikaisemmin järjestetty kesällä 2017, 2019 ja 2021. Liput ovat myynnissä lippu.fi:ssä.